28. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Marys markante budskab for et år siden: Vi kan alle være helte!

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Lars H. Laursen
For kronprinsesse Mary er det vigtigt at sætte fokus på det arbejde, der gøres for at forebygge epidemier. I forbindelse med European Immunization Week for nylig gav Mary et markant statement, og også for et år siden kom kronprinsessen i samme anledning med et vigtigt budskab.

Kronprinsesse Mary gav som protektor for verdenssundhedsorganisationen World Health Organization, Regional Office for Europe, mandag den 20. april et statement på vej ind i den uge, der kaldes European Immunization Week, og som strakte sig fra den 20-26. april.

Kronprinsesse Mary med håb

- Vi ser alle frem til den dag, hvor vi kan blive beskyttet mod COVID-19 gennem en vaccine, sagde kronprinsessen midt i denne svære tid med coronakrise.

I det hele taget er det af afgørende betydning for kronprinsessen og WHO at understrege vigtigheden af at lade sig vaccinere.

Mary sagde i sit 2020-statement, at vi i denne tid skal minde os selv om, at man med vaccinationsprogrammer kan redde millioner af liv.

Vigtigt statement for et år siden

Også for et år siden kom Mary i anledning af verdenssundhedsorganisationen WHO’s European Immunization Week 2019 med et vigtigt budskab, der gav genlyd mange steder.

Under overskriften “Vi kan alle være vaccine-helte” gav kronprinsessen som protektor for verdenssundhedsorganisationen WHO’s regionale kontor i Europa udtryk for sin holdning.

Livsvigtigt med vaccine

- Hver dag beskytter vacciner millioner mod livstruende sygdomme. Hver dag gør mange mennesker en indsats for at bringe WHO European Region tættere på en fremtid fri for mæslinger, røde hunde, fåresyge, difteri og andre vaccineforebyggende sygdomme, lød det fra kronprinsessen i april 2019 og altså i en periode uden COVID-19- truslen, der i dag har givet WHO endnu større udfordringer.

Arbejdsrejser til Moldova og Tadsjikistan

Mary har de senere år på arbejdsrejser fulgt WHO-vaccinationsprogrammer i lande som Moldova og Tadsjikistan.

Her er man kommet langt med forebyggelse af sygdomme, der er potentielt livstruende for især børn.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Lars H. Laursen

Kamp mod sygdomme

Kronprinsesse Mary understreger som WHO-protektor vigtigheden af at bekæmpe sygdomme, som kan føre til en farlig epidemi i hele lande og regioner.

Resultatet af epidemier kan være tusindvis af dødsfald særligt i de i forvejen socialt udsatte samfundsgrupper.

Alle kan gøre en forskel

- Vi spiller alle en rolle I bestræbelserne på at undgå epidemier. Fordelen ved vaccinationer er bevist og dokumenteret af videnskaben, men der er behov for at kommunikere dette effektivt ud, så alle forstår problemet. Alle, som søger videnskabelig dokumenteret information om vaccine og viderebringer denne for at hjælpe med at gøre andre mere vidende på området, gør en forskel, lød det sidste år fra kronprinsesse Mary i hendes statement som WHO-protektor.

Kronprinsesse Mary leverer varen

Verdenssundhedsorganisationen WHO er FN's organisation indenfor sundhedsområdet og har over 50 års erfaring med at koordinere den internationale indsats med henblik på at forbedre sundhed og levestandarder.

Organisationens primære opgave er at styrke nationale og lokale sundhedssystemer samt at fremme sundheden hos regionens befolkninger i samarbejde med regeringer, NGO'er og andre profiler som for eksempel Danmarks kronprinsesse Mary.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb17-forsider.jpg
BILLED-BLADET nr. 17, 2020.
Foto: BILLED-BLADET

Læs mere om: