Marys nye hofdame: Kæmpe ændring fra tidligere

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Martin Høien
Der er sket en stor ændring i valget af kronprinsesse Marys hofdamer, siden kongehuset ansatte den første hofdame i 2004.

Kongehuset meddelte den 12. marts, at kronprinsesse Marys hofdame Christine Pii Hansen den 1. september afløses af Henriette Ellermann-Kingombe. 

Og netop ansættelsen af de to kvinder markerede en ændring fra den måde, som kongehuset og kronprinsesse Mary tidligere har ansat hofdamer til hende.

Del af vennekredsen

Hvor kronprinsesse Marys første tre hofdamer, lensgrevinde Victoria Bernstorff-Gyldensteen, Caroline Heering og Tanja Elise Kjærsgaard, kom fra kongefamiliens vennekreds, er de to seneste hofdamer blevet hyret udefra.

Victoria Bernstorff-Gyldensteen hører til den adelige kreds omkring dronning Margrethe, mens Caroline Heering og Tanja Elise Kjærsgaard begge er en del af kronprinsparrets vennekreds. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Aldrig mødtes før 

Christine Pii Hansen havde aldrig mødt kronprinsessen og kom fra en højtstående stilling i Udenrigsministeriet, da hun begyndte som hofdame og privatsekretær hos kronprinsessen i juni 2015.

Også Henriette Ellermann-Kingombe, der snart begynder som hofdame og privatsekretær hos kronprinsessen, kommer fra en chefstilling i Udenrigsministeriet og har mange fælles interesser med kronprinsessen, blandt andet fokus på samarbejdet med FN. 

Kronprinsessens nye hofdame og privatsekretær Henriette Ellermann-Kingombe.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Kronprinsessens nye hofdame og privatsekretær Henriette Ellermann-Kingombe.

Læs alt om kronprinsesse Marys hofdamer i det nye nummer af BILLED-BLADET

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden