10. maj. 2021
Af Marianne Singer

Marys søster tager stor beslutning: Det laver hun nu

Kronprinsesse Mary og Jane Stephens. 
Kronprinsesse Mary og Jane Stephens.
Foto: Hanne Juul og Martin Høien
Kronprinsesse Marys storesøster Jane Stephens går nu i sin fars fodspor.

Ligesom sin kendte lillesøster, kronprinsesse Mary, er også Jane Alison Stephens en skarp, aktiv og meget engageret person.

Og nu er hun i en alder af 55 år gået helt nye veje med spændende udfordringer.

Krævende uddannelse

Således begyndte Jane Stephens, der er uddannet farmaceut, i februar på en ph.d. på University of Tasmania School of Medicine, der hører til blandt de ledende uddannelser i Australien.

Her studerer hun, ifølge sin LinkedIn-profil, utilsigtet overdosering af receptpligtig medicin og de risikofaktorer og konsekvenser, der følger med. "Tackling a hidden killer", lyder det endvidere i beskrivelsen.

Ph.d. er en akademisk grad, der i Danmark tildeles efter en akademisk forskeruddannelse og et vellykket forsvar af en ph.d.-afhandling

I fars fodspor

Dermed går Jane i sin og kronprinsesse Marys far, John Donaldsons fodspor.

John Donaldson, 79, er professor i anvendt matematik og udbyggede i sin tid sin uddannelse med en ph.d.-grad fra University of Tasmania.

Ejer af juicebarer

Udover at studere igen er Jane Stephens, der bor i Hobart på Tasmanien, også medejer af juicebarerne, Boost Juice Eastlands og Boost Juice Cat and Fiddle Juice Boost, hvilket hun har været siden 2007.

Fra juli 2017 til december 2020 har Jane Stephens arbejdet som farmaceut i The Department of Health, der har fokus på den tasmanske befolknings sundhed og sikkerhed.

Hun er gift med Craig Stephens, der er revisor, og sammen er de forældre til tre skønne børn, Alexander, Erin og Kate.

Jane har altid haft et stærkt bånd til sin kongelige lillesøster og stod i 2006 fadder til Marys førstfødte, prins Christian.

Læs mere om: