Onsdag, 6. oktober 2021 - af Marianne Singer

Med funklende diademer: Sådan fejrer Mary og Marie deres svigermor

Prinsesse Marie og kronprinsesse Mary. 
Prinsesse Marie og kronprinsesse Mary. 
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe kan glæde sig over at have familien samlet omkring sig til sin store og festlige 50-års regeringsjubilæumsfejring, der finder sted om præcis 100 dage.

Dronning Margrethe kommer til at være omgivet af sin nærmeste familie, når hun til januar fejrer sit 50-års regeringsjubilæum med pomp og pragt.

Deriblandt er både kronprins Frederik og prins Joachim med deres hustruer og med stor sandsynlighed også dronningens skønne børnebørn.

Medmindre der kommer en stor, officiel fejring, så kommer dronningen, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie her for kun anden gang i to år igen til at vise sig med funklende juveler, festkjoler og fornemme ordener. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Med i folketinget

Fredag den 14. januar, når det præcis er 50 år siden, at kong Frederik døde, indleder dronningen dagen med et statsråd på Christiansborg Slot sammen med sin ældste søn, kronprins Frederik.

Derefter deltager majestæten sammen med kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie i Folketingets markering af jubilæet.

Vinker fra balkonen

Dagen efter vinker dronningen og den kongelige familie fra balkonen på Christian IX’s Palæ på Amalienborg i forbindelse med vagtskiftet klokken 12.00.

Om aftenen skal både dronningen, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie finde diademer og festkjolerne frem, når dronningen er vært ved et festligt gallataffel på Christiansborg Slot.

Her vil også udenlandske gæster, med stor sandsynlighed kongelige fra de andre europæiske kongehuse, samt det officielle Danmark være med til at hylde dronningen.

Det hele bliver transmitteret på tv. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden