29. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Middag på Fredensborg Slot: Mary og Frederik ankommer i heftig regn

Kronprinsparret.
Kronprinsparret.
Foto: Hanne Juul
Med smil og masser af overskud på trods af silende regn er kronprinsparret netop ankommet til en fornem aften på Fredensborg Slot, hvor dronning Margrethe er vært.

I heftigt regnvejr er kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankommet til Fredensborg Slot. Dermed har Mary og Frederik taget hul på en stor aften sammen med dronning Margrethe.

Kronprinsparret var i fin form, på trods af den silende regn, som kronprinsessen også kommenterede ved ankomsten, og de så ud til at være klar til den fornemme middag.

Dronning Margrethe afholder Statsrådsmiddag på Fredensborg Slot, hvor Majestæten er i godt selskab i aften.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp8056ww.jpg
Kronprinsparret.
Foto: Hanne Juul

Mary og Frederik nyder at være på Fredensborg Slot

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik elsker at være på Fredensborg Slot, hvor kronprinsessen i øvrigt søndag aften var til Hærens Hæderstegnsmiddag.

Kronprinsen var ikke med ved den lejlighed, fordi han var i udlandet i privat regi.

I aften er det primært landets ministre, som de kongelige er i selskab med.

Fornem middag med regeringen

Dronning Margrethe har til den fornemme middag inviteret regeringen anført af statsminister Mette Frederiksen, statsrådssekretæren samt førende medarbejdere ved hoffet.

Dronningen og kronprinsen fører an

I Statsrådet behandles alle love og vigtige regeringsforanstaltninger, og kongehuset beskriver det blandt andet således:

"H.M. Dronningen leder møderne i statsrådet (fører forsæde), der udgøres af samtlige ministre. H.K.H. Kronprinsen har, siden han blev myndig, også haft sæde i statsrådet. Hovedindholdet af møderne er stadfæstelse af de lovforslag, som Folketinget har vedtaget, og forelæggelse for Dronningen af de lovforslag, som regeringen agter at fremsætte."

Siden 2003, da middagen fandt sted i forlængelse af kronprinsparrets forlovelse, har der været afholdt statsrådsmiddag i henholdsvis 2009 og 2017.

Læs mere om: