7. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Midt i alt det grusomme: Kronprins Frederik ser et lys i mørket

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik er det vigtigt at vise Ukraine opmærksomhed, og vi skal i Danmark gøre alt for at støtte ukrainerne ved at vise sammenhold og yde hjælp til den hårdt prøvede befolkning i det østeuropæiske land.

Kronprins Frederik har sammen med det øvrige danske kongehus vist sin støtte til det ukrainske folk, der lider under den russiske invasion af landet.

Midt i en på mange måder kold og mørk tid i Europa har kronprins Frederik for nylig givet udtryk for, at han ser et lille lys for enden af den natsorte tunnel.

Kronprins Frederik taler om håb

Selv om kronprinsen kalder krigen i Ukraine for “uendelig trist” og “hjerteskærende”, så er der også positive aspekter midt i alt det grusomme.

– Heldigvis kan vi også fortælle vores børn om det sammenhold, som resten af Europa og verdenssamfundet viser det ukrainske folk, og om det store nødhjælpsarbejde, der er i gang. Det er vigtigt, at vi fastholder håb og deler det gode, der også sker midt i alt det grusomme, kom det fra kronprinsen i forbindelse med, at han for nylig besøgte den ukrainske ambassade i København og lagde blomster ude foran ambassaden nær Amalienborg i København.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Dan Mariegaard

Stolt protektor

Kronprinsen kan som protektor for Dansk Røde Kors med stolthed se, hvor stor forskel Røde Kors’ nødhjælpsarbejde gør i den forfærdelige situation i Ukraine og landene omkring, der modtager millioner af flygtninge.

Læs mere om: