Torsdag, 10. november 2022 - af Ulrik Ulriksen

Midt i nye udfordringer: Dette gør kronprins Frederik glad

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Hanne Juul
Der er utroligt stor fokus på kronprins Frederik i disse dage, og uanset hvor han tropper op, stilles der spørgsmål om alt fra private forhold til fodbold-VM i Qatar. I dag var kronprins Frederik på scenen i en helt speciel anledning, og her fandt Frederik smilet frem.

Kronprins Frederik kunne efter en lynentré til Den Sorte Diamant i København gå på scenen i en helt særlig anledning.

Og kronprinsens fandt smilet frem, da han holdt åbningstale i forbindelse med en konference, der markerer 100-året for Niels Bohrs Nobelpris i fysik og er et led i FN’s udnævnelse af 2022 som internationalt videnskabsår.

Kronprins Frederik fokuserede på åbenhed

Der er virkelig store videnskabelige emner og diskussioner på spil de næste dage, efter kronprins Frederik i dag åbnede konferencen Open World Conference 2022: Open Science and Global Dangers.
 Konferencen har fokus på åbenhed i forskning på tværs af fagligheder og landegrænser og har deltagelse af en lang række danske og internationale forskere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hovedtemaet i Frederiks tale

Netop den åbenhed var hovedtemaet i kronprinsens tale, og det glædede ham helt tydeligt at sætte fokus på netop åbenhed.

I løbet af konferencen vil man behandle emner som filosofiske og etiske udfordringer ved kunstig intelligens, computer- og cybersikkerhed og forskellige former for open science som borgervidenskab og open software.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden