17. sep. 2023
Af Marianne Singer

Mon det vakte minder hos det norske kongepar? Dronning Margrethe bar to særlige sæt festtøj

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe i Stockholm fredag aften.
Foto: Jesper Sunesen
Dronning Margrethe havde valgt at genbruge to look under fredagens fejring af kong Carl Gustaf, som hun også bar for præcis tre måneder siden under det norske kongepars officielle besøg i Danmark.

Måske kunne både kong Harald og dronning Sonja begge genkende de to sæt, som dronning Margrethe viste sig i under regeringsjubilæumsfejringen af kong Carl Gustaf i Stockholm fredag.

Her viste dronningen sig nemlig i de to sæt tøj, som hun også bar under det norske kongepars besøg i Danmark for præcis tre måneder siden - et flot lilla outfit af Annette Freifeldt om dagen og om aftenen ved en festmiddag på Amalienborg en fantastisk gallarobe af Birgitte Thaulow.

Dronning Margrethe
Dronningen den 15. juni under det officielle norske besøg i København.
Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe
Dronningen ved festmiddagen på Amalienborg.
Foto: Hanne Juul

Samme to look

Samme to look, inklusive de kostbare juveler, viste dronningen sig også med under fejringen i Stockholm.

Først bar hun den elegante silkekjole i rosa Paisley-mønster og dertil en fuciafarvet silkejakke med wienerlæg i ryggen af Annette Freifeldt og dertil en stråhat lavet af to forskellige slags strå af den danske modist, Mathilde Førster ved Te Deum i slotskirken om formiddagen og derefter på balkonen på Stockholms slot.

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe i Annette Freifeldt-sættet og dronning Anne-Marie ved Te Deum-gudstjenesten på Stockholms slot fredag.
Foto: Hanne Juul

Og om aftenen ved jubilæumsmiddagen den smukke cremefarvede kjole med flot vidde i skørtet og kreeret i knitrende taft med store blomsterranker i røde nuancer af Birgitte Thaulow.

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe i Birgitte Thaulow-kreationen fredag aften på vej til jubilæumsmiddagen hos kong Carl Gustaf.
Foto: Jesper Sunesen

Læs mere om: