12. okt. 2022
Af Christinna Braun

Navnet er afsløret: Kendt skuespiller skal spille prins Henrik i ny musical om dronning Margrethe

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/henrik_12.jpg
Foto: Martin Høien
I dag er det blevet afsløret, hvem der skal spille prins Henrik i ny musical om dronning Margrethe.

Til næste år får en helt ny musical om dronning Margrethe premiere, og der er flere stjerner på rollelisten.

Rollen som prins Henrik blev onsdag offentliggjort på et pressemøde, og blev det afsløret, at dronning Margrethes mand skal spilles af den erfarne skuespiller Peter Schrøder.

I 2023 er det 50 år siden, den 76-årige Peter Schrøder blev uddannet fra Statens Teaterskole, og nu har han altså sagt ja til at spille prinsgemalen på de skrå brædder.

Rollen som dronning Margrethe er også fundet. Det er bl.a. en Matador-stjerne, der skal spille Danmarks majestæt. Læs mere herunder.

Om musicalen MARGRETHE står der i pressemeddelelsen:

MARGRETHE skildrer hele Dronning Margrethes liv i punktnedslag. Fra barndommen med en far, hun forguder. Da hun som trettenårig får at vide, at hun skal arve tronen. Mødet med Henrik og de lykkelige stunder med børn og rejser. Sorgen over faderens død og den efterfølgende tiltrædelse som regent. Nytårstalerne, pressen, anmelderne og den livslange kærlighedsaffære med teatret. Den hårde behandling af prinsgemalen og afskeden med dem man elsker. Erkendelsen af at dybe passioner, som arkæologi og kunst, kan dyrkes, men aldrig helt udleves eller anerkendes på lige fod med andre. Dette er historien om et menneske og en dronning, hvor pligten altid vil komme i første række.

MARGRETHE er den første musical om H.M. Dronning Margrethe 2. af Danmark og er en 50-års jubilæumsforestilling om hele Danmarks dronning, skabt af kræfterne bag musicalsucceser som Atlantis, Jordens Søjler og Skammerens Datter. Verdenspremieren finder sted den 23. juni 2023 på dronningens egen ”hjemmebane” - Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra den 17. august og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august under Aarhus Festuge. Mikkel Rønnow Musicals kan desuden glæde publikum med, at forestillingen forlænges en uge i København.

Læs mere om: