Onsdag, 12. oktober 2022 — af Sofie Nymand

Nu er det afsløret: De skal spille dronning Margrethe i ny musical

Dronning Margrethe 
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien
Næste år kommer den længe ventede musical om dronning Margrethe. Nu er rollerne som dronningen besat.

Næste år har Det Kongelige Teater premiere på musicalen “Margrethe”. Og onsdag eftermiddag kunne teatret afsløre, hvem der skal spille de eftertragtede hovedroller som dronning Margrethe.

I musicalen bliver dronningens liv fra barn til voksen portrætteret, og her vil fire forskellige skuespillerinder indtage rollen som hele Danmarks Margrethe.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det bliver Matador-stjernen Ulla Henningsen, skuespiller og sanger Xenia Lach-Nielsen, stortalentet Emilie Groth og en barneskuespiller, som skal portrættere Danmarks dronning i fire forskellige aldre.

Det skriver Have Kommunikation.

Ulla Henningsen fik sit store gennembrud som Iben i ”Matador”, og siden har hun spillet et hav af roller på film, tv og teater.

Også Xenia Lach-Nielsen har man kunnet opleve på de skrå brædder og på skærmen. Udover at spille musical, har Xenia Lach-Nielsen også medvirket i blandt andet ”Askepop – the movie”, ”Kun en pige” og ”Drengene fra Sankt Petri”. Desuden danner hun par med Peter Gantzler.

Foto: Camilla Winther

Rollen som prinsesse Margrethe spilles af nyuddannede Emilie Groth, der allerede har medvirket i forestillinger som musicalen ”Atlantis”, ”She Loves You”, ”La Bohème” og snart kan hun også opleves i ”West Side Story” på Det Kongelige Teater.

Musicalen spilles på Det Kongelige Teater fra den 23. juni 2023, i ODEON i Odense fra den 17. august 2023 og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august 2023.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden