Mandag, 12. september 2022 - af Ulrik Ulriksen

Nettet syder og bobler stadig efter Frederiks gave til Margrethe: De bliver den bedste konge ever!

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Ritzau/Scanpix
Kronprins Frederik væltede alle bagover med sin gave til dronningen på en stor aften med gallataffel. Frederiks ord til sin mor gjorde ikke kun indtryk på dronningen, men har fået danskerne til at bøje sig af beundring for kronprinsen.

Kronprins Frederik leverede sin måske bedste tale nogensinde, da han på fineste vis og til dronningens store tilfredshed stjal rampelyset for en stund til gallataffel på Christiansborg i anledning af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum.

Kronprins Frederik talte til dronningens hjerte

Kronprins Frederik kom i talen ind på et par detaljer, som han og Majestæten ikke har til fælles, og opremsningen af disse forskelligheder var et hit blandt tilhørere til gallataflet og blandt alle tv-seere hjemme i stuerne.

- Du maler, jeg motionerer. Du graver efter fund fra fortiden, jeg gravede mig ned for ikke at blive opdaget i min tid i Forsvaret. Du mestrer ordet, jeg mangler det af og til, sagde kronprinsen med et smil, og samtidig understregede kronprinsen, at dronningen har forberedt ham optimalt til en dag at overtage Majestætens rolle som rigets regent.

Når tiden kommer

- Når tiden kommer, vil jeg føre skibet videre, med det vi har delt som ballast, lød det fra kronprinsen i en tale, der var leveret til perfektion og med personlighed.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For dronning Margrethe var talen den bedste gave, hun kunne have ønsket sig, og det lagde hun ikke skjul må, mens hun sad ved sit bord og nød sin ældste søns ord og sætninger, der var sammensat med musikalitet og rytme.

dronning Margrethe og kronprins Frederik

dronning Margrethe og kronprins Frederik

Foto: Ritzau/Scanpix

Danskerne er ellevilde

Danskerne er ellevilde med kronprinsen gave til dronningen, og kommentarerne til opslaget om talen på kongehusets Instagramprofil og Facebook er meget begejstrede.

- Wauw – sikke en flot skrevet tale, og vel leveret, lyder det fra en Frederik-fan, mens et par andre skriver “bedste tale til dato” og “Flotteste tale hidtil, dybsindig, humoristisk og selvironisk” samt “én af de bedste taler i lang tid”.

Der er mange flere friske kommentarer af denne type efter kronprins Frederiks pragtpræstation – her er et par af dem

“Flot og stærk tale”

“Frederik er jo bare så elskelig”

“De bliver den bedste konge ever”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden