Fredag, 2. oktober 2020 - af af

Nikolai og Felix: Dette bestemmer farmor om deres fremtid

Prins Felix, grevinde Alexandra, prins Nikolai
Prins Felix, grevinde Alexandra, prins Nikolai
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
På ét punkt har dronningen det sidste ord om de to prinsers fremtid.

I dag er de begge prinser - som sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra. Men sådan bliver det ikke nødvendigvis for prins Felix og hans storebror, prins Nikolai, i fremtiden.

Det svarer BILLED-BLADETs royale brevkasseredaktør, Jon Bloch Skipper, en læser i bladets ugentlige royale brevkasse. Her spørger en læser, Merete Adamsen:

"Er det Margrethe, der bestemmer, om prins Joachims sønner kan beholde deres prinsetitel, eller om de bliver greve af Rosenborg, hvis de gifter sig borgerligt?"

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Farmor bestemmer

Jon Bloch Skipper:

"Ja, det bestemmer majestæten. Siden 1914 har den arvelige titel som greve af Rosenborg i flere tilfælde været givet til prinser, der giftede sig borgerligt. Greverne mistede samtidig arveretten til tronen. Det skete f.eks. for prinserne Flemming (1922-2002), Oluf (1923-90), Ingolf (f. 1940) og Christian (1942-2013), mens prinserne Aage (1887-1940), Erik (1890-1950) og Viggo (1893-1970) nok blev grever uden arveret, men fik lov til at videreføre prinsetitlen. En ting er, at prinsesse Margrethe og kronprins Frederik af indlysende årsager fik lov til at gifte sig borgerligt uden tab af titel og arveret i hhv. 1967 og 2004, men hvorfor prins Joachim fik lov til at gifte sig med borgerlige kvinder, der ovenikøbet fik titel af prinsesse, og samtidig kunne beholde sin arveret og prinsetitel, kan kun hans mor svare på. Vi må se, hvad der sker med hans sønner, hvis de gifter sig borgerligt."

Har du selv et spørgsmål til Jon Bloch Skipper, kan du sende en mail til ham på [email protected]

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden