15. feb. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Nu har prins Henriks båre forladt Fredensborg Slot

Prins Henriks båre forlader Fredensborg Slot.
Prins Henriks båre forlader Fredensborg Slot.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Det var smukt og højtideligt, da prins Henrik blev ført fra Fredensborg Slot mod Amalienborg. På slotsområdet var mange lokale mødt op for at tage en sidste afsked med prinsen.

Prins Henrik forlod på en smuk og værdig måde for sidste gang sit elskede Fredensborg Slot klokken lidt over 10.00, og hans nærmeste familie fulgte ham på den særlige rejse mod Amalienborg.

Også mange lokale borgere og flere tilrejsende udefra var mødt op for at vise prins Henrik den sidste ære.

Et smukt og følelsesladet øjeblik ved slottet

Allerede lidt i klokken 10.00 ankom kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie med deres børn for sammen med dronning Margrethe at samle sig ved deres elskede prins Henriks båre.

Det var et smukt og meget følelsesladet øjeblik, da rustvognen med den nære familie i bilerne efter kørte fra Fredensborg Slot ad Slotsgade, mens mange hundrede mennesker i respektfuld ro fulgte den historiske og højtidelige afskedsscene.

Prins Henriks ønske

I morgen fredag vil kisten efter prins Henriks eget ønske blive overført fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke, hvor den kongelige familie lørdag kommer for at være ved båren.

Prins Henrik har ønsket at blive bisat og at få spredt sin aske to steder efterfølgende - på havet og i haven ved Fredensborg.

I galleriet herunder kan I få et indblik i den smukke private have ved Fredensborg Slot.

GALLERI: Den reserverede have på Fredensborg slot

Læs mere om: