Tirsdag, 20. september 2022 - af Ulrik Ulriksen

Nu skal der ske noget! Prinsesse Marie siger sin ærlige mening

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

Foto: Hanne Juul
For prinsesse Marie er det afgørende at forsøge at gøre en forskel på et helt specielt område. Med en tale leveret fra sit kontor på den danske ambassade i Paris viste Marie sit engagement i en vigtig sammenhæng.

Prinsesse Marie holdt fra sit kontor på den danske ambassade i Frankrigs hovedstad Paris en vigtig tale, da der var digitalt seminar eller webinar med fokus på prinsessens hjertesag – kampen mod madspild.

Hvert år går 173 kilo mad per indbygger i Europa til spilde, og bekæmpelse af madspild var derfor den overordnede dagsorden på webinaret “Enabling green and digital innovation to fight food waste in Europe”.

Prinsesse Marie sagde sin ærlige mening

Prinsessen har i mange år været engageret i kampen mod madspild og var inviteret til at være webinarets hovedtaler.

I sin tale fik prinsessen blandt andet sagt sin ærlige mening om udfordringerne med madspild.

Noget, vi alle må gøre noget ved nu.

Det er vigtigt at gøre en forskel på madspild-området af klimamæssige årsager, men også fordi det simpelthen er moralsk forkert at smide god mad ud.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Marie har det svært med madspild

Prinsesse Marie har det svært med, at vi udnytter ressourcerne for dårligt og for eksempel er for hurtige til at smide blød frugt eller madrester ud.

Prinsessen forsøger selv at gå foran med et godt eksempel.

Det har hun tidligere har vist i en DR-dokumentarserie i to dele – Prinsesse Maries kamp mod madspild – i hvilken man fik lov at komme med prinsessen hjem i privaten i Paris, hvor Marie i køkkenet sammen med prins Joachim og deres børn Henrik og Athena lavede en god middag af rester i køleskabet.

Teknologien spiller vigtig rolle

Webinaret, som prinsesse Marie deltog i fra Danmarks ambassade i Paris, bød desuden på oplæg om teknologiens rolle i reducering af madspild, samt paneldebatter med aktører fra fødevarevirksomheder og andre relevante erhverv.

Webinaret var arrangeret af Eksportrådet i Bruxelles, som en del af et strategisk projekt, der skal fokusere på nye løsninger inden for bekæmpelse af madspild i Europa.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden