Torsdag, 22. april 2021 - af af Trine Larsen

Nu skal hun se sine mesterværker: Dronningens store dag

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe har en stor dag i vente, når hun sammen med prinsesse Benedikte fredag skal til Koldinghus, hvor de bl.a. skal opleve udstillingen "Dronningens broderier".

Det bliver en stor dag, når dronning Margrethe i morgen skal se og åbne udstillingen, "Christian 5. - konge, kriger og salvet af Gud" på Koldinghus, der nu er blevet en del af Kongernes samling, som også tæller Rosenborg og Amalienborg. 

På job med Benedikte

Sammen med sin søster, prinsesse Benedikte, besøger dronningen i morgen Koldinghus - og det bliver endnu mere spændende for dronningen og hendes søster, prinsesse Benedikte, at se udstillingen ‘Dronningens broderier’.

For selvom majestæten selv har siddet med alle de udstillede ting i hænderne og skabt dem med nål og tråd, i alverdens smukke farver, så har dronningen ikke tidligere set de godt 100 forskellige broderier samlet på én gang. Dronningen heller ikke har set, hvordan de sammen tager sig ud i den spektakulære udstilling, der har fået lov at låne flere af majestætens broderier fra folk, dronningen ellers har foræret sine håndværk til.

Direktør i Kongernes samling, Thomas C. Thulstrup fortæller her i videoen, hvad det venter dronningen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden