Mandag, 20. april 2020 — af Marianne Singer

Ny bog: Derfor fik Margrethe kongeligt besøg fra Sverige

dronning margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Sidste sommer fik dronning Margrethe og prinsesse Benedikte besøg af deres kære kusine, prinsesse Christina, i forbindelse med en ny bog, der udkommer mandag.

Der var en helt særlig grund til, at dronning Margrethe og prinsesse Benedikte i august sidste år fik familiebesøg fra Sverige på Gråsten Slot.

I den nye bog "Hon kallades Daisy" som kong Carl Gustafs søster, prinsesse Christina, har skrevet sammen med journalisten Carl Otto Werkelid, fortæller den svenske prinsesse om det overraskende besøg i Danmark.

Foto: Bonnier Fakta

Døde på tragisk vis

Bogen, der udkommer mandag den 20. april på det svenske forlag Bonnier Fakta, handler om dronning Ingrids mor, kronprinsesse Margareta, der således er mormor til dronning Margrethe og hendes søstre og farmor til prinsesse Christina og hendes søskende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Margareta døde på tragisk vis for 100 år siden i en alder af kun 38 år, højgravid med sit sjette barn, af følgerne af en øreinfektion.

Margareta med sin mor, prinsesse Louise, og søskende, Patricia og Arthur.
Foto: Mega

Samtaler på Gråsten Slot

Gennem samtaler med blandt andet dronning Margrethe og prinsesse Benedikte, forsøger prinsesse Christina at lære den farmor at kende, som hun aldrig nåede at møde.

Samtalerne fandt sted på Gråsten Slot henover en weekend i august sidste år, hvor dronningen og prinsesse Benedikte blandt andet fortalte om dronning Ingrids forhold til sin mor og hvilket indtryk, de fik af kronprinsesse Margareta gennem deres mor.

Prinsesse Christina har også søgt efter svar i det private familiearkiv, hvor hun igennem breve, fotografier samt dokumenter får mere at vide om sin farmor.

Det er der kommet en spændende og fascinerende bog ud af, der er fyldt med flotte, rørende og historiske billeder.

prinsesse christina
Prinsesse Christina.
Foto: Ralf Turander for Bonnier Fakta

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden