Ny butik og café på dronning Margrethes sommerslot

Foto: Niels Henrik Dam
Nu bliver der snart mulighed for at købe kongelige delikatesser fra køkkenhaven på Gråsten slot.

Det er ellers kun på regentparrets slot i Frankrig, at man hidtil har kunnet købe herligheder fra slottets marker i en lille butik, men nu åbner den kongelige køkkenhave på Gråsten også op for den mulighed.

VIND ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADET
​Læs mere her!

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at det er Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune, der er gået sammen om projektet. 

Havebutik med café

Ideen er, at en række aktiviteter skal gøre haven mere attraktiv for besøgende, og der vil også blive indrettet havebutik med café, hvor gæster kan nyde fødevarer, der er dyrket i den kongelige køkkenhave, ligesom man vil kunne købe havens frugter og urter.

I et nybygget paradehus vil nogle af havens planter kunne overvintre, mens der også vil være et åbent værksted, hvor forskellige aktiviteter vil foregå. 

Dronningen viser rundt i haven

Hoffet skriver, at dele af projektet allerede kan besøges til sommer og at Gråsten Æblefestival fremover vil finde sted i den kongelige køkkenhave. 

2. påskedag sender DR1 fjerde afsnit af "Dronningens slotte", hvor dronning Margrethe selv viser rundt på Gråsten slot og i slotshaven, der for en stor del er anlagt af dronningens mor, dronning Ingrid. 

BILLED-BLADET har i årenes løb også været inviteret indenfor på de smukke slotte, og vi har nu for første gang samlet alle de unikke og smukke billeder i en særudgave af vores magasin ROYAL

ROYAL er på gaden torsdag 17. marts og kan købes dér, hvor I køber BILLEDBLADET

ROYAL er på gaden torsdag 17. marts og kan købes dér, hvor I køber BILLEDBLADET

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden