22. mar. 2016
Af Trine Larsen

Ny butik og café på dronning Margrethes sommerslot

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-59567.jpg
Foto: Niels Henrik Dam
Nu bliver der snart mulighed for at købe kongelige delikatesser fra køkkenhaven på Gråsten slot.

Det er ellers kun på regentparrets slot i Frankrig, at man hidtil har kunnet købe herligheder fra slottets marker i en lille butik, men nu åbner den kongelige køkkenhave på Gråsten også op for den mulighed.

VIND ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADET
​Læs mere her!

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at det er Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune, der er gået sammen om projektet.

Havebutik med café

I et nybygget paradehus vil nogle af havens planter kunne overvintre, mens der også vil være et åbent værksted, hvor forskellige aktiviteter vil foregå.

Dronningen viser rundt i haven

Hoffet skriver, at dele af projektet allerede kan besøges til sommer og at Gråsten Æblefestival fremover vil finde sted i den kongelige køkkenhave.

2. påskedag sender DR1 fjerde afsnit af "Dronningens slotte", hvor dronning Margrethe selv viser rundt på Gråsten slot og i slotshaven, der for en stor del er anlagt af dronningens mor, dronning Ingrid.

BILLED-BLADET har i årenes løb også været inviteret indenfor på de smukke slotte, og vi har nu for første gang samlet alle de unikke og smukke billeder i en særudgave af vores magasin ROYAL

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-royal-marts2016-full2.jpg
ROYAL er på gaden torsdag 17. marts og kan købes dér, hvor I køber BILLEDBLADET

Læs mere om: