Søndag, 13. maj 2018 - af Niels Burgos

Ny DR-dokumentar: Sådan fandt kronprins Frederik sig selv - og sit livs kærlighed

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Claus Fisker / BILLED-BLADET
I to afsnit fortælles det, som bedst kan beskrives som et vaskeægte eventyr om Danmarks kronprins. Læs her om de to spændende programmer med titlen "En prins finder sig selv".

Danmarks Radio holder endnu kortene ret tæt til kroppen - men vi ved allerede , at TV-seerne kan se frem til en usædvanlig dokumentarudsendelse i to afsnit om kronprins Frederik i forbindelse med hans 50-års fødselsdag. Programmet har fået titlen "En prins finder sig selv".

Uvurderlig støtte af mormor

Mandag den 21. maj kl. 20.45 sendes første afsnit, og her er, hvad Danmarks Radio selv skriver om programmet:

"Kronprins Frederik er født til et liv på første klasse, men det er ikke let for en lille dreng, at vokse op i fotografernes blitz-lys, og i en årrække kæmper Kronprinsen med den rolle han har fået, for han har ikke ret meget lyst til at skulle være konge. Han finder ro i sport og musik - og så får han uvurderlig støtte af sin mormor. Langsomt overvinder han forhindringerne og bliver til den mand han er i dag. En mand, der kan mere end de fleste. I dokumentarserien "En prins finder sig selv" 1:2 fortælles historien om kronprinsens vej fra lille usikker dreng, til marathonløber og frømand".

Hjertet skal bestemme

To dage senere, onsdag den 23. maj kl 20, sendes andet afsnit - og her er det især kærligheden til Mary, som kommer i fokus:

"Kronprins Frederik skal være konge en dag og derfor kan han ikke kan gifte sig med hvem som helst. Det ved han godt, men han er ikke tvivl om at det er hjertet der skal bestemme, hvem han en dag gør til sin Dronning. Nu hvor Kronprins Frederik er er voksen, er han blevet klar over at hans styrke er den fysiske, og lige under overfladen har han en vilje at stål. Da han møder en pige midt i vrimlen er det nærmest et mirakel, men han må være sikker på at det er alvor. Det er den helt store distance, han skal stå denne gang, ien stadig kamp med pressen om at få plads til at gøre det på sin egen måde. "En prins finder sig selv" 2:2 fortæller historien om kronprinsens vej fra store fysiske bedrifter til han endelig kommer i mål med drømmekvinden og sin egen familie."

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden