16. okt. 2022
Af Marianne Singer

Nye billeder fra Berleburg: Prinsesse Carina tog imod på slottet

Prinsesse Carina. 
Prinsesse Carina.
Foto: Hanne Juul
En begejstret prinsesse Carina åbnede lørdag slottets porte i Bad Berleburg i forbindelse med et arrangement, der står hendes hjerte nær.

For prins Gustav og prinsesse Carina zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg har det været en helt speciel weekend.

Prinseparret havde lørdag inviteret til et fornemt historisk hestevognstræf, et såkaldt ATM, "Attelage de Tradition Meeting", i smukke rammer hjemme på Berleburg Slot.

Prinsessen bød velkommen

Prins Gustav havde ikke mulighed for at deltage, og derfor var det en veloplagt prinsesse Carina, der bød de 18 deltagere og deres historiske hestevogne, der alle stammer fra tiden før 1940, velkommen på slotspladsen.

https://imgix.billedbladet.dk/foto3b.jpgbrand.jpg
Prinsesse Carina byder velkommen med resten af holdet bag arrangementet fra venstre: Josef Steinberger, 1. formand for AIAT, prinsesse Carina, Anette Spitzenpfeil og Dorothea von Eberhardt-von Klot-Heydenfeldt.
Foto: Annelie Manche
https://imgix.billedbladet.dk/foto3b.jpg1_.jpg
Berleburg Slot udgjorde de smukke rammer for arrangementet.
Foto: Annelie Manche
https://imgix.billedbladet.dk/foto2b.jpg
Den historiske hestevogn ejet af Klaus og Monika Baumeister trukket af koldblodshesten Blondie.
Foto: Annelie Manche

Idyllisk tur

Efter en præsentation foran dommere og talrige publikummer kørte ekvipagerne afsted på en 22 kilometer lang idyllisk tur gennem godsets skov.

https://imgix.billedbladet.dk/foto1b.jpg
Undervejs i de historiske hestevogne i de efterårsfarvede skove, der hører til Berleburg Slot.
Foto: Annelie Manche

Nyrestaureret stald

For første gang var det også muligt for alle at beundre slottets nyrestaurerede fyrstelige stald, "Marstall", hvor godsets karet befinder sig.

Kareten benyttede medlemmer af huset Sayn-Wittgenstein i 1815, da de deltog i Wienerkongressen.

Vildt begejstret

Ifølge en pressemeddelelse fra Berleburg Slot er det en stor glæde for prinsesse Carina, at den tyske afdeling af AIAT, "Association Internationale d’Attelage de Tradition", besluttede sig for et event i Bad Berleburg.

- Vi lærte AIAT at kende, da vi søgte faglige råd omkring restaureringen af Marstalden og den historiske statskaret. Vi synes, det er vidunderligt, at AIAT gør en indsats for at bevare de historiske hestevogne og inviterer til stævner og arrangementer som dette ATM i Bad Berleburg, lyder det fra prinsessen, der ifølge pressemeddelelsen er vildt begejstret over de mange besøgende på slottet og langs ruten i godsets skov lørdag.

Læs mere om: