Søndag, 13. marts 2022 — af Marianne Singer

Nye søde billeder: Prinsesse Isabella i kirke med farmor

Prinsesse Isabella og dronning Margrethe i Garnisonskirken. Udsnit af billede delt af kongehuset.
Prinsesse Isabella og dronning Margrethe i Garnisonskirken. Udsnit af billede delt af kongehuset.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Prinsesse Isabella, der skal konfirmeres den 30. april, var søndag i kirke med sin farmor, dronning Margrethe. Kongehuset har delt helt nye billeder.

Kongehuset har søndag aften delt dejlige billeder af dronning Margrethe og prinsesse Isabella, der har været til en gudstjeneste i Garnisonkirken sammen som en del af prinsessens konfirmationsforberedelse.

Prinsesse Isabella foran Garnisonskirken med sin farmor og kirkens hjælpepræst, Erik Norman Svendsen.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Prinsesse Isabella og dronning Margrethe ved Garnisonskirken sammen med hjælpepræst Erik Norman Svendsen, der i sin tid døbte prinsessen.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Fejres om halvanden måned

"Om halvanden måned skal Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Isabella konfirmeres, og som en del af konfirmationsforberedelsen var Prinsessen i dag blandt kirkegængerne i Garnisonskirken sammen med sin farmor, Hendes Majestæt Dronningen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gudstjenesten i den københavnske kirke, der ligger tæt på Amalienborg, blev forestået af Garnisonskirkens hjælpepræst Erik Norman Svendsen. Indtil 2018 var Erik Norman Svendsen kongelig konfessionarius, og det var således ham, der den 1. juli 2007 døbte Prinsesse Isabella i Fredensborg Slotskirke. Samme kirke danner den 30. april 2022 ramme om Prinsesse Isabellas konfirmation. Her vil det være kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh-Poulsen, der forestår den kirkelige højtidelighed.

Dagens søndagsgudstjeneste blev indledt med Martin Luthers kampsalme “Vor Gud han er så fast en borg”. Efterfølgende blev Grundtvigs salmer “Alt står i Guds faderhånd” og “Vor Herre! til dig må jeg ty” samt Thomas Kingos “Skriv dig, Jesus, på mit hjerte” sunget. Ved gudstjenesten var der desuden forbøn og indsamling til Ukraine." skriver kongehuset til opslaget.

Prinsesse Isabella og dronning Margrethe bliver budt varmt velkommen af hjælpepræst Erik Norman Svendsen.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Garnisonskirken i flot solskin.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Sød tradition

Det er ved at være en fast tradition at dronning Margrethe tager med sine børnebørn i kirke som en del af konfirmationsforberedelsen.

Således var dronning Margrethe den 25. april sidste år med prins Christian til søndagsgudstjeneste i Asminderød Kirke ved Fredensborg.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden