24. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Nyhed fra Fredensborg: Så er vi i gang!

Kronprinsfamilien
Kronprinsfamilien
Foto: Martin Høien
Kronprinsfamilien bor i Kancellihuset i Fredensborg, hvor maj måned byder på mange fine oplevelser. Nu kan alle i Fredensborg glæde sig over god nyhed.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik nyder sammen med børnene prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine i denne tid familielivet fra deres private base i Kancellihuset på Fredensborg Slot.

Dejlig nyhed for kronprinsfamilien

Maj måned i Fredensborg er noget helt særligt og byder på mange gode oplevelser, og forleden fik kronprinsfamilien og alle andre borgere i Fredensborg en dejlig nyhed.

Bådfarten på Esrum sø åbner endelig efter en forsinkelse på grund af coronakrisen.

- Så er vi i gang med 2020 sæsonen. Vi sejler nu med vores klargjorte færger Rolf og Viking, lyder det fra Bådfartens hjemmeside, der naturligvis samtidig understreger, at alt naturligvis er i henhold til myndighedernes forskrifter.

Rolf og Viking ved Skipperhuset

De historiske færger Rolf og Viking har ifølge bådfartens hjemmeside fra 1. maj ligget nymalede og nyrenoverede ved anløbsbroen ved Skipperhuset i udkanten af Fredensborg Slotspark bare ti minutters gang fra Kancellihuset, hvor Mary og Frederik og børnene bor.

Indtil for nylig måtte de dog vente med at sejle.

Men nu er de to færger altså på søen til stor glæde for alle i lokalområdet.

For prinsesse Isabella og prins Christian er netop åbningen af bådfarten noget helt unikt, som de har oplevet tidligere sammen med deres far og farfar prins Henrik.

Mindeværdig dag

Mindeværdigt var det i maj 2014, da prins Henrik sammen med kronprins Frederik, prinsesse Isabella og prins Christian deltog som æresgæster i 2014-sæsonens åbning af bådfarten på Esrum Sø ved Skipperhuset nær Fredensborg Slot.

Esrum Sø er smuk

Esrum Sø tog sig særdeles smuk ud ved den festlige bådfartsåbning i det strålende solskin, hvor en frisk vind netop den dag sørgede for masser af små bølger på Esrum Sø.

Isabella og Christian samt deres far og farfar viste stor interesse for den særlige begivenhed, som for alvor markerer indledningen på Fredensborg-foråret.

Meget anderledes i år

I år blev det hele på grund af corona-situationen meget anderledes, men bådfarten er nu åben og klar til at sejle med de kongelige.

- Vi sejler med to færger Rolf og Viking. Begge færger har gennemgået en totalrenovering, så de er sejlklar. De er begge godkendt af myndighederne. De frivillige skippere er kyndige færgefolk og godkendt af Søfartsstyrelsen. De er lokalt forankret og er derfor store kendere af søen og lokalområdet, lyder det fra bådfartens hjemmeside.

Dejlig Rundtur

Den fine sejltur, som traditionelt nydes af medlemmer af kongehuset hvert år, går fra Skipperhuset sydover forbi Sørups gamle havn, langs fuglereservatet og op langs Nødebo Holt. Ved Dronningens Bøge krydses over søen til Slotsparken, som man sejler langs retur til Skipperhuset.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb21-forsider-recovered.jpg

Læs mere om: