7. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Skøn nyhed: Nu er der heste på ridebanen ved kronprinsfamiliens hus

Kronprinsfamilien
Kronprinsfamilien
Foto: Claus Fisker
Midt i en svær tid er det et lyspunkt for alle i Fredensborg, at den nye ridebane ved kancellihuset kan tages i brug. Og der er faktisk allerede heste på banen.

Kronprinsfamilien elsker heste, og de og mange andre har i Fredensborg nu fine muligheder for at ride på en ny bane, som er anlagt ved Kancellihuset på Fredensborg Slot.

Kronprinsfamilien nyder Fredensborg

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik flyttede den 24. april med børnene Christian, Isabella, Josephine og Vincent fra Amalienborg til Kancellihuset i Fredensborg, hvor de skal bo de kommende måneder.

- Gennem det seneste år har Slots- og Kulturstyrelsen været i gang med at genetablere Fredensborg Slots oprindelige ridebane fra 1720 samt dele af den tilstødende stald. Projektet blev færdiggjort i sidste måned, og nu har de første heste taget det historiske anlæg i brug, lyder det fra kongehuset, som på de sociale medier har lagt fine billeder op af den nye bane med hest og rytter i aktion.

Fødselsdagsgave til Frederik

Ridebanen havde ellers i mange år været nedlagt, men i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag den 28. maj 2018 bevilgede bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal et beløb til etablering af den historiske gamle ridebane.

Desuden bevilgede fonden midler til istandsættelse af dele af Lange Stald ved Fredensborg Slot.

Det seneste år er projektet blevet udført af Slots- og Kulturstyrelsen, og for nylig stod banen så klar.

Mange kan benytte banen

- Den genetablerede historiske ridebane og Lange Stald vil fremover benyttes af både Den Kongelige Stald-Etat, Gardehusarregimentet og den kongelige familie, melder kongehuset ud.

Kronprinsfamilien har udsigt til banen

Kronprinsparret og deres børn kan ligesom alle andre med tilknytning til Fredensborg Slot nu nyde udsigten til endnu flottere arealer nær Kancellihuset, hvor Fredensborg Kommune har givet tilladelse til etableringen af en 20 x 60 meter stor ridebane.

Det betyder, at Mary, Josephine på ni år og 13-årige Isabella samt resten af familien får fin mulighed for at dyrke ridning ved Kancellihuset.

Både kronprinsfamilien og mange andre lokale Fredensborg-borgere har den seneste tid kunnet nyde udsigten til ridebanen ved Kancellihuset, som er anlagt på smukkeste vis og passer perfekt ind i hele området ved slottet.

Hæk omkring banen

I ansøgningen til etablering af de nye faciliteter lød det:

– Banen vil blive anlagt med en fast og vandtæt bund, der kan vandfyldes, så banen holdes fugtig og ikke støver. Der plantes hæk omkring banen. Banen bliver ikke belyst.

Ikke fast opstaldning

– Der skal ikke opstaldes heste fast på Fredensborg Slot, men i nogle enkelte weekender i sommerhalvåret, hvor omkring 4-6 heste kan opstaldes midlertidigt, lyder det desuden i ansøgningen fra 2019 til etablering af de nye faciliteter.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb19-forsider_0.jpg

Læs mere om: