5. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Se Marys billeder fra Kancellihuset: Kronprinsparret og børnene markerede særlig aften

Kronprinsfamilien
Kronprinsfamilien
Foto: Hanne Juul
Sammen med deres fire børn mindedes kronprinsesse Mary og kronprins Frederik en historisk dag. I Kancellihuset i Fredensborg tændte kronprinsfamilien lys.

75-årsdagen for meddelelsen om Danmarks befrielse blev af kronprinsesse Mary og kronprins Frederik samt børnene prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine markeret på den smukkeste måde.

Mary og Frederik tændte lys

I Kancellihuset tændte kronprinsparret sammen med børnene lys på denne særlige majaften.
Lysene blev tændt og af kronprins Frederik og sat i vinduerne ud til pladsen foran Kancellihuset for at markere den danske befrielse fra de tyske besættere i 1945.

Kronprinsessens fine billeder

Kronprinsesse Mary har inde fra Kancellihuset taget billederne af lysene i vinduet, hvorfra man kan kan se over til slotskirken i Fredensborg.

Billederne kan nydes på kongehusets digitale platforme.

Meddelelsen om den tyske overgivelse kom om aftenen den 4. maj, men trådte endelig i kraft dagen efter klokken 8.00, og denne historiske begivenhed blev naturligvis også markeret i resten af landet.

Lys i Fredensborg og på Amalienborg

På Fredensborg Slot og Amalienborg havde dronningen fået tændt lys i vinduerne, og også på Schackenborg hos prins Joachim og hans familie var der lys i vinduerne.

Læs mere om: