4. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik om vild udfordring: Jeg havde alle odds imod mig!

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik har en helt særlig af livets udfordringer været med til at forme ham til den mand, han er i dag. Det er han selv meget bevidst om, og det har også været tydeligt for dronning Margrethe.

Kronprins Frederik stillede hjemme på Amalienborg tidligere på året op til et interview med mediet Soldaten.dk.

Kronprinsen taler i interviewet om sit møde med Forsvaret og om en helt særlig af livets udfordringer, som har været med til at forme ham til den mand, han er i dag.

Kronprins Frederik uddannet i 1995

Kronprinsen blev uddannet til elitesoldat i Frømandskorpset i 1995, og før og under den benhårde uddannelse gjorde Frederik sig mange tanker om de hårde prøvelser.

Allerede inden kronprinsen tog hul på frømandsuddannelsen i Kongsøre kredsede tankerne seriøst om, hvad der ventede af vilde udfordringer.

Mod alle odds

- Der er ingen tvivl om, at jeg havde alle odds imod mig, siger Frederik i interviewet, men understreger samtidig, at han havde idéen om, at han i det mindste bare ville prøve, og så ville han komme så langt, som det nu var muligt.

Kronprins Frederik gennemførte den fysisk og mentalt krævende uddannelse på frømandskorpsets elevskole, hvor han blev hærdet og formet og endte som en mand i bedre balance end nogensinde.

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Hanne Juul

Dronning Margrethe om Frederik som frømand

Dronning Margrethe mindes Frederiks tid som frømand med stor fornøjelse, hvilket Majestæten omtaler i portrætbogen om kronprins Frederik – ”Under bjælken”.

- Det, at han blev frømand, gav ham sådan en ballast. Jeg kan se, at den Kronprins Frederik, vi kender i dag, starter omkring det tidspunkt dér. Der får han virkelig skruen i vandet, lyder det fra dronning Margrethe.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb18-forsider.jpg

Læs mere om: