4. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mette-Marit går i Marys fodspor: Det er hjerteskærende!

kronprinsesse mette-marit kronprinsesse mary
kronprinsesse Mette-Marit sammen med kronprinsesse Mary.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Ligesom vores kronprinsesse Mary sørger Norges kronprinsesse Mette-Marit også for at sætte fokus på en helt særlig gruppe udsatte i denne tid med coronakrise.

Norges kronprinsesse Mette-Marit er bekymret for situationen for en særlig gruppe borgere i denne tid med coronakrise.

Til landsdækkende medier udtaler Mette-Marit, at det er afgørende at hjælpe mennesker, som har problemer med psyken eller som kæmper med ensomhed og lavt selvværd.

Kronprinsesse Mette-Marit er bekymret

For denne gruppe af udsatte borgere gør cornakrisen ekstra ondt, da de bliver isolerede endnu mere end i forvejen.

– Det er hjerteskærende at høre, at de som arbejder i kommunerne oplever en så stor forværring af situationen for dem, der har haft det svært allerede før krisen, siger Norges kronprinsesse til NRK.

Kronprinsesse Mary på tv

Forleden satte vores kronprinsesse Mary også i landsdækkede medier fokus på samme gruppe af borgere, der har store udfordringer i coronakrisen.

Som protektor for Børn, Unge & Sorg og Det Nationale Sorgcenter sendte kronprinsesse Mary en hilsen til alle danskere i DR-programmet ”Fællessang – hver for sig”.

- Det er naturligt, at man bliver bekymret for sine nærmeste, især nu, hvor man måske ikke kan være sammen med dem. Sorg og bekymring er svært at håndtere for os mennesker, men det kan hjælpe at tale om det, der er svært, sagde Mary blandt andet i sin hilsen på tv.

På job med Haakon

Øget social isolation er en af coronakrisens mange konsekvenser.

Kronprinsesse Mette-Marit var også for nylig sammen med sin mand kronprins Haakon i kontakt med socialarbejdere, der arbejder med problemet i disse dage.

Tænker meget på de unge

- Jeg har været vældig optaget af, hvordan det går med de unge og specielt med dem, som har haft det svært allerede før coronakrisen. Jeg har tænkt virkelig meget på dem, sagde Mette-Marit i forbindelse med sit og kronprinsens videomøde med de sociale myndigheder forleden.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb18-forsider.jpg

Læs mere om: