Onsdag, 6. maj 2020 — af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Josephine og prins Vincent undervises i det fri

Prinsesse Josephine og prins Vincent
Prinsesse Josephine og prins Vincent
Foto: Hanne Juul
Mens prinsesse Isabella og prins Christian stadig må nøjes med fjernundervisning hjemme i Kancellihuset, møder prinsesse Josephine og prins Vincent til undervisning på deres skole i det nordlige København.

Kronprinsparrets fire børn Josephine, Vincent, Christian og Isabella er alle elever på Tranegårdskolen i det nordlige København.

Prins Christian går i 8. klasse, mens prinsesse Isabella går i 6. klasse, og de har på grund af coronakrisen endnu ikke fået mulighed for at vende tilbage til undervisning på skolen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Christian og Isabella får fjernundervisning i Kancellihuset i Fredensborg, hvor kronprinsfamilien bor i de kommende måneder.

Josephine og Vincent møder til undervisning

Anderledes er det for prinsesse Josephine og prins Vincent, som går i 2. klasse.

Fra den 15. april gjorde Gentofte Kommune i et brev til elevernes forældre opmærksom på, at man åbnede kommunens skoler for elever i 0.-5. klasse.

Dermed kunne Josephine og Vincent begynde i skole igen, og de mødte til undervisning den 15. april.

De skærpede regler i forbindelse med corona-situationen stiller naturligvis nye krav til skolernes bemanding og størrelsen på de børnegrupper, man kan arbejde med.

Meget anderledes skoledag

Derfor er skoledagen for både børn og voksne da også i denne periode meget anderledes end normalt.

En del af undervisningen foregår for eksempel i det fri i området omkring Tranegårdskolen, hvor der heldigvis er både en lille park lige rundt om hjørnet samt bare ti minutters march til strand og vand ved Øresund.

Der er altså masser af fine muligheder for at komme udenfor og blive undervist i enten skolegården eller i området omkring Tranegårdskolen.

Møder mellem 8 og 9

Eleverne fra 0. til 5. klasse indleder skoledagen i Gentofte Kommune på den måde, at elever mellem klokken 8 og 9 ankommer og bliver tjekket ind.

Ankomsten fordeles ud på en hel time, så det bliver nemmere at håndtere Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand og håndvask.

Undervisning i fire timer

Herefter er der undervisning fra klokken 9 til 13, og der vil være ekstra afstand mellem eleverne, og så er det altså ønsket, at en del undervisning foregår udenfor i den friske luft.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden