Torsdag, 17. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Nyhed fra kongehuset: Mary takker ja til ny international opgave

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
De senere år har kronprinsesse Mary markeret sig flot på den internationale scene på et helt specielt område.

Kronprinsesse Mary har de senere år markeres sig meget stærkt som en frontfigur for vigtige områder af FN’s verdensomspændende arbejde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary er med

Nu har Mary takket ja til at indtræde i en ny højniveaukommission, der skal følge op på de globale tilsagn, der blev givet på Nairobi Summit i Kenya i november sidste år.

Det har kongehuset.dk netop meldt ud

Vigtigt møde i Kenya

I Kenya på det store internationale møde var kronprinsesse Mary sammen med den danske udviklingsminister Rasmus Prehn blandt profilerne.

De tilsagn, som blev givet på Nairobi-topmødet, er baseret på UNFPAs tre kernemålsætninger, hvor enhver graviditet er ønsket, enhver fødsel er sikker, og hvor alle unge har mulighed for at udleve deres fulde potentiale.

Internationale topnavne

Det nyoprettede stærke internationale hold, højniveaukommissionen, består af ca. 30 medlemmer bredt sammensat af repræsentanter fra den akademiske verden, civilsamfundet, menneskerettighedsforkæmpere, unge, den private sektor, fonde og politikere.

Det særlige team ledes af Tanzanias tidligere præsident Jakaya Kikwete og forhenværende canadisk generalguvernør Michaëlle Jean.

Derfor er Mary med

Kronprinsesse Mary ønsker med medlemskabet af ICPD25 Højniveaukommissionen at bidrage til at øge opmærksomheden på ligestilling og indsatser, som til gavn for alle skal sikre en verden, hvor piger og kvinder har lige rettigheder og muligheder.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se de nye og eksklusive billeder af kronprinsesse Mary, der i al hemmelighed debuterede som aktiv udøver på dressurbanen.

Med sig havde Mary sin ældste datter prinsesse Isabella., som havde en helt særlig rolle på dagen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden