18. okt. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Nyt fra dronning Margrethe: Sikke en overraskelse!

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Med en helt ny bog, som dronning Margrethe er en af hovedkræfterne bag, sættes der fokus på den kongelige familie og danske konger og dronninger gennem 1000 år.

Dronning Margrethe er en af hovedkræfterne bag et helt nyt litterært værk, der byder på eventyr og historiefortælling af den ypperste slags.

Dronning Margrethe med tidlig juleoverraskelse

Den nye bog “Kongehusets julekalender – Nissefars julerejse gennem kongerækken”, som er en skøn og tidlig juleoverraskelse for mange, er lavet i samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen.

Dronningen har også har skabt historiens nissefigurer, som læseren selv kan klippe ud efter de skabeloner, Majestæten har tegnet.

Dronningen byder på ægte hygge

Dermed er der lagt op til god, klassisk julehygge, hvis man får fingrene i bogen, der udgives 20. oktober på Politikens Forlag.

Det nye værk er rigt illustreret med en lang række fotografier fra kongehusets egne gemakker og arkiver, og så er der friske illustrationer skabt af Peter Bay Alexandersen.

Fortællingen er en oplevelsesrejse gennem den danske kongerække, hvor nisserne i godt selskab med en juleengel støder på spor, som danske konger og dronninger gennem mere end 1000 år har efterladt sig.

Markering af 50-års regeringsjubilæum

På denne vis byder juleeventyret på fortællinger om nogle af de mange majestæter, som har siddet på den danske trone før vores dronning Margrethe.

På denne måde markerer man samtidig, at vores nuværende dronning i år har haft 50-års Regeringsjubilæum.

Læs mere om: