30. aug. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Nyt fra kongehuset: Frederik indkvarteret i kursusejendom på Sjælland

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Kaspar Wenstrup
Kronprins Frederik er i denne uge på et udfordrende kursus, der skal give ham mere indsigt i sikkerhedspolitik. I den forbindelse er han blevet indkvarteret et helt særligt sted.

I denne uge og igen i uge 38 gennemføres Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus, SIKU, og blandt kursisterne er kronprins Frederik.

Kronprins Frederik må hjemmefra

Kongehuset har meddelt, at kronprins Frederik i de to uger, kurset varer, sammen med de øvrige kursister er indkvarteret i en kursusejendom på Sjælland.

Her skal de i fred og ro koncentrere sig om at følge det krævende kursus, som skal give dem mere indsigt i sikkerhedspolitik.

Kronprins Frederik og hans medkursister vil løbende besøge Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Forsvaret, ligesom SIKU også skal besøge Arktisk Kommando i Nuuk samt Mestersvig på Grønlands Østkyst.

Frederiks flotte cv

Kronprinsen er kontreadmiral i Søværnet og generalmajor i Hæren og Flyvevåbnet og begyndte sin militære uddannelse i 1986 som rekrut ved Den Kongelige Livgarde. Senere fulgte blandt andet frømandsuddannelsen ved søværnets frømandskorps i 1995, og i perioden 2001 og 2002 gennemgik Frederik videreuddannelsestrin II for ledere ved Forsvarsakademiet.

I perioden 2002-2003 var Kronprinsen sagsbehandler ved forsvarskommandoen og fra 2003 lærer ved Forsvarsakademiet, Institut for Strategi.

Læs mere om: