27. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Nyt fra kongehuset: Nu skal Frederik af sted for første gang i to år

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Lars H. Laursen
Kronprins Frederik skal på en spændende rejse til udlandet i en helt speciel anledning. Det fysiske erhvervsfremstød med royal deltagelse er det første i to år.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik skulle i november sidste år have stået i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation i Holland.

Besøget blev som følge af corona-situationen først udskudt og senere afviklet digitalt.

Kronprins Frederik skal til Island

Nu skal kronprins Frederik dog afsted på erhvervsfremstød i udlandet for første gang i lang tid.

Kongehuset har netop meldt ud, at Frederik skal til Island.

I dagene den 12.-13. oktober vil kronprinsen stå i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Island, hvor omstillingen til bæredygtige energiløsninger vil være omdrejningspunktet.

Besøger Reykjavik

Sammen med en delegation af danske virksomheder og organisationer vil Frederik besøge den islandske hovedstad Reykjavik.

Under besøget vil kronprins Frederik sammen med Islands Præsident Guðni Th. Jóhannesson og udenrigsminister Jeppe Kofod blandt andet besøge Orkuveita Reykjavikurs kraftværk i området Hellisheidi, et inspektionsskib i Reykjavik Havn og Ministeriet for Industri og Innovation.

Første gang siden Frankrig

Besøget i Island er kronprins Frederiks første fysiske erhvervsfremstød, siden kronprinsparret besøgte Frankrig tilbage i oktober 2019.

Læs mere om: