11. feb. 2021
Af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Sker for første gang i år

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Det sker for første gang i år, at den kongelige familie udsender en helt tom kalender.

Den kongelige familie er ligesom alle andre danskere stadig meget påvirket af landets coronarestriktioner.

Således udsendte kongehuset torsdag en fuldstændig tom kongelig kalender gældende for de næste to uger.

Første gang i år

Det sker for første gang i år, idet der i de senest udsendte kalendere fra kongehuset har stået forskellige punkter.

I årets første kalender, der blev sendt ud den 7. januar, var prins Vincent og prinsesse Josephines fødselsdag den 8. januar nævnt.

Afslørede vinder

I den næste kalender, der blev sendt ud den 14. januar havde kongehuset skrevet en kongelig opgave ind, hvor kronprins Frederik skulle afsløre vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris den 28. januar samt prinsesse Athenas fødselsdag den 24. januar.

De to punkter var også nævnt i den efterfølgende kalender sammen med kronprinsesse Marys fødselsdag den 5. februar.

Prinsessens fødselsdag

I kalenderen efter havde kongehuset tilføjet prinsesse Maries fødselsdag den 6. februar.

Dermed er det torsdag første gang i 2021, at kongehuset udsender en helt tom kalender.

Anderledes tid

I kalenderen har kongehuset skrevet følgende:

Bemærk venligst, at der på nuværende tidspunkt ikke er planlagt officielle programpunkter de næste 14 dage. Listen over officielle programpunkter udsendes næste gang i slutningen af februar måned. I den mellemliggende periode vil evt. nye programpunkter blive offentliggjort direkte på www.kongehuset.dk.

Også under coronakrisen sidste år i perioden fra den 28. marts til og med den 28. maj udsendte kongehuset en række tomme kalendere, hvilket ikke er sket før i nyere tid.

Arbejder hjemmefra

Ligesom mange andre danskere arbejder de kongelige for tiden meget hjemmefra, og kronprinsparrets to ældste børn, prinsesse Isabella, 13, og prins Christian, 15, får online-undervisning hjemmefra.

I næste uge kan kronprinsparrets fire børn dog glæde sig til at holde fri i en uge, når de som mange andre danske børn, har vinterferie.

https://imgix.billedbladet.dk/20190607_hjp5224_2.jpg
Kronprinsfamilien.
Foto: Hanne Juul

Lige engageret

Den kongelige familie har hver især fokus på deres mærkesager og protektioner, også under coronakrisen.

Det er heldigvis muligt at holde sig opdateret og informeret uden altid at skulle møde fysisk op hos de forskellige organisationer og samarbejdskontakter.

Opgaver med presseadgang

Som kongehuset også selv skriver i kalenderen:

"Oversigten over officielle programpunkter for den kongelige familie afspejler fortrinsvis aktiviteter, hvor der er presseadgang. Den kongelige familie deltager derudover i en række møder og begivenheder med blandt andet protektioner, organisationer og fonde."

Blandt de kongelige opgaver i år, der ikke på forhånd var annonceret, var kronprinsesse Marys møde med ICPD25 Højniveaukommission, som FN’s Befolkningsfond etablerede i 2020, den 19. januar:

Kronprins Frederik overraskede med et besøg hos Hovedstadens Akutberedskab den 28. januar:

Og få dage delte kronprinsessen et fint opslag fra et WHO-møde den 3. februar:

"I dag deltog jeg som protektor for WHO’s Regionale Kontor for Europa i en briefing for ambassadører fra regionen. Her fik jeg en status på COVID-19-situationen og herunder en status for vaccinationer.⁣

Det, jeg tog med mig fra briefingen, var, at selvom der er et stykke vej endnu, så er der grund til at være optimistisk - smittetal falder flere steder, vi opbygger hele tiden ny vigtig viden… og så har vi nu vaccinen. Jeg kan mærke på mig selv og andre omkring mig, at det føles tungt lige nu og at vores tålmodighed bliver sat på en prøve. Derfor er det godt at høre, at vi kan være håbefulde - det kan give os energi til at holde ud og holde fast. ⁣

I stedet for et skærmbillede har jeg valgt et af mine egne billeder, som gerne skulle signalere, at for hver dag der går, går vi mod lysere tider.⁣

- H.K.H. Kronprinsessen" skrev kronprinsesse Mary til opslaget på kongehusets Instagram-profil.

Læs mere om: