Onsdag, 10. februar 2021 — af Ulrik Ulriksen

Godt nyt for kronprins Frederik og håndboldheltene

Kronprins Frederik og Mikkel Hansen
Kronprins Frederik og Mikkel Hansen
Foto: Jesper Sunesen
Det ser nu ud til, at der på trods af corona-udfordringer er garanti for, at kronprins Frederik som IOC-medlem og de danske håndboldherrer som forsvarende olympiske mestre skal af sted til OL i Tokyo til sommer.

Den Internationale Olympiske Komité, IOC, og de japanske arrangører forsikrer nu danske OL-atleter om, at de ikke behøver at frygte en aflysning eller en ny udsættelse af sommerens Olympiske Lege i Tokyo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik er klar

Det betyder, at kronprins Frederik som medlem af Den Internationale Olympiske Komité IOC samt de danske sportsstjerner som for eksempel herrernes håndboldlandshold, der er forsvarende olympiske mestre, efter planen til sommer skal i aktion ved Legene i Japans hovedstad.

Det var dejligt

Danmarks Idrætsforbunds chef de mission, Søren Simonsen, er glad for situationen, der på trods af corona-udfordringer, ser lys ud.

Han deltog tirsdag i et oplysningsmøde med arrangøren for Tokyo 2020.

- Det var dejligt at få sat ord på, hvordan de vil afvikle OL, og ikke om de skal afvikle det. Det var rart at få slået fast med konkrete handlinger på, hvordan man vil håndtere coronasmitten, siger Søren Simonsen til TV2 Sport.

Frederik bakker op

Kronprins Frederik skal som IOC-medlem være til stede under OL for at observere afviklingen og selvfølgelig også for at bakke de danske atleter op.

Det bliver især spændende at se, om Mikkel Hansen og Niklas Landin sammen med deres holdkammerater kan gentage guldtriumfen fra OL i Rio de Janeriro i Brasililien i 2016, da Danmark vandt en spændende finale over Frankrig og derefter fik hængt OL-guld om halsen for første gang nogensinde.

Forhold præget af situationen med corona

Forholdene under Legene i Japan bliver naturligvis præget af stor sikkerhed på alle områder – også sundhedsmæssigt.

Som udgangspunkt skal alle atleter testes inden afrejsen til Tokyo samt ved ankomsten, og så skal alle i OL-byen testes mindst hver fjerde dag.

Meldes ud senere

Først på et senere tidspunkt vil OL-arrangøren melde ud, om De Olympiske Lege, som afvikles fra 23. juli til 8. august. Liver med eller uden tilskuere til selve sportsbegivenhederne.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden