9. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Niklas Landin gør sig overvejelser om fremtiden

Niklas Landin
Niklas Landin
Foto: Kent Rasmussen/Ritzau Scanpix
For håndboldlandsholdets målmand Niklas Landin er det svært at undvære familien, når han er af sted til store turneringer. Det har fået ham til at tænke over fremtiden.

Håndboldlandsholdets fantastiske målmand Niklas Landin var en af nøglespillerne, da Danmark for nylig vandt VM guldet efter finalesejr over Sverige.

Den 32-årige verdensstjerne har været på landsholdet siden 2008, og har vundet både EM, VM og OL-guld.

Niklas Landin ser fremad

Nu er han så småt begyndt at gøre sig overvejelser om tiden efter håndboldkarrieren.

- Det kommer engang imellem. Men det er ikke nogle længere overvejelser, for der kommer også sjove perioder. Men der er nogle gange, hvor man lige overvejer, er det nu også så sjovt at spille håndbold, lyder det fra Landin i podcasten Duften af harpiks.

Vil ikke stoppe lige nu

Landin understreger dog, at det aldrig kommer så vidt, at han er i nærheden af at stoppe lige nu og her.

Landin understreger til gengæld, at det bliver sværere og sværere for ham at være længe væk fra familien, hvilket landsholdskarrieren kræver hver sæson.

Hver sæson er der således slutrunde ved EM eller VM, og det betyder, at spillere og trænere er væk hjemmefra hele januar.

Svært at være væk i januar

For Niklas er det utroligt hårdt at måtte undvære børnene Pelle og Silje på seks og tre år samt konen Liv en hel måned hver eneste januar.

- Det er forfærdeligt. Det er fint nok i starten, men der kommer også et tidspunkt, hvor det er hårdt at se børnene, og de savner en, og de kan ikke forstå, at man hele tiden skal være væk, lyder det fra Niklas i podcasten.

Læs mere om: