Torsdag, 7. januar 2021 - af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Yderst usædvanlig udmelding

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. 
Foto: Hanne Juul
Kongehuset er torsdag kommet med en yderst usædvanlig udmelding.

Ligesom alle andre danskere ser landets nye coronarestriktioner også ud til at påvirke den danske kongefamilie i høj grad.

Således udsendte kongehuset torsdag en helt tom kongelig kalender gældende for de næste to uger. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Info om fødselsdag

I nyere tid er det kun sket en enkelt gang før, nemlig i perioden fra den 28. marts til og med den 28. maj, hvilket også var under coronakrisen.

Den netop udsendte kalender indeholder ingen officielle opgaver, men kun oplysningen om, at prins Vincent og prinsesse Josephine har fødselsdag den 8. januar.  

Kronprinsesse Mary sammen med prins Vincent og prinsesse Josephine. 
Foto: Hanne Juul

Aflyste opgaver

Dermed ser det ud til, at kongelige arrangementer yderligere indskrænkes på grund af de nye restriktioner, der blandt andet betyder, at forsamlingsloftet er sænket fra 10 til 5 personer og at alle opfordres til ikke at se andre uden for husstanden i det omfang, det er muligt.

Allerede sidste år blev en lang række officielle opgaver aflyst i flere omgange på grund af den aktuelle coronasituation. 

Rejste hjem

Den kongelige familie har helt fra starten af krisen i marts sidste år holdt sig helt til myndighedernes anvisninger.

Således rejste kronprinsfamilien hjem før tid fra deres ophold i Verbier for at stå sammen med danskerne, som de skrev i en pressemeddelelse den 12. marts. 

Kronprinsfamilien i Verbier i januar 2020.
Foto: Martin Høien

Hjemmeskoling igen

Derefter isolerede kronprinsparret sig ligesom resten af Danmark med deres børn, der alle blev hjemmeskolet.

Siden skolestart i januar bliver alle fire børn, prins Christian, 15, prinsesse Isabella, 13, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine, på snart ti år, igen undervist hjemme fra Amalienborg. 

I tæt kontakt

Under hele coronaperioden har den kongelige familie formået at være synlige og i tæt kontakt med danskerne gennem bl.a. kongehusets sociale medier. 

Som da dronningen den 16. april takkede danskerne varmt for at have fejret hendes 80-års fødselsdag festligt og på afstand.

Arbejdede hjemmefra

Og så er danskerne flere gange blevet lukket ind i kronprinsparrets arbejdsværelser på Amalienborg, hvor de kunne se dem arbejde flittigt via videomøder og Facetime eller holde fysiske møder i god afstand og med håndsprit på bordet.

Kronprinsesse Mary til virtuelt møde i FN's ICPD25 højniveaukommission den 17. september. Faksimile af opslag på kongehusets Instgram. 
Foto: Kongehuset

Også prinsesse Benedikte har arbejdet hjemme fra Amalienborg, som her, hvor hun ses ved et virtuelt møde i Pigespejdernes Fællesråd den 26. november.

Det kan meget vel være, at det sker igen i det nye år, når arbejdet nu igen kommer til at foregå mere hjemmefra og på digital vis.

Dybt engageret

Den kongelige familie har hver især fokus på deres mærkesager og protektioner, hvilket helt sikkert ikke vil ændre sig i den kommende periode på trods af de strikse coronarestriktioner. 

Det er heldigvis muligt at holde sig opdateret og informeret uden altid at skulle møde fysisk op hos de forskellige organisationer og samarbejdskontakter. 

Og så kan det meget vel være, at der allerede nu er travlt i kongehuset med forberedelsen af prins Christians kommende konfirmation, der bliver en stor dag i det danske kongehus. 

Faksimile af opslag på kongehusets Instagram. Et af de officielle billeder delt i forbindelse med prins Christians 15-års fødselsdag.
Foto: Kongehuset

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden