Nyt TV-interview med dronning Margrethe

Dronning Margrethe i slotskirken i Wittenberg, oktober 2016

Dronning Margrethe i slotskirken i Wittenberg, oktober 2016

Foto: BIRGER STORM/ AOP
Dronning Margrethe fortæller om reformationen, sin egen tro og om kirken i et stort interview til DR1 i anledning af 500-året for reformationen.

Dronning Margrethe er protektor for fejringen i Danmark af 500-året for reformationen, og i den anledning har hun givet Danmarks Radio et stort TV-interview, som bliver vist på DR1 lørdag 28. oktober.

I interviewet, der har fået titlen ”Dronningens røde tråd”, fortæller dronning Margrethe om reformationen, sin egen tro og om det, som sker i de store kirkerum.

 

Titlen på programmet kommer af, at dronningen gennem mange år også har været en dedikeret kunsthåndværker i kirkens tjeneste og broderet mange fantastiske ting til flere danske kirker.

Dronningens flotte kunsthåndværk

I oktober sidste år var det slotskirken i Wittenberg, hvor Martin Luther slog sine teser op på kirkedøren i 1517, som dronningen beærede med en helt usædvanlig broderet gave. Nemlig et såkaldt antependium – et alterforhæng – som dronningen på kirkens foranledning havde brugt over 500 timer på at brodere.

På alterforhænget figurerer en såkaldt Lutherrose, en hvid rose med fem blade, og i midten et sort kors på et rødt hjerte.

Alterforhæng fra Slotskirken i Wittenberg syet af dronning Margrethe
Foto: BIRGER STORM/ AOP

Alterforhæng fra Slotskirken i Wittenberg syet af dronning Margrethe

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Kongelige gæster

På selve jubilæumsaftenen, tirsdag 31. oktober, sender DR K direkte fra en festkoncert i DR Koncerthuset, hvor DR Symfoniorkestret og DR VokalEnsemblet markerer 500-års dagen for reformationen med en koncert med troen i fokus.

Her vil også være medlemmer af kongehuset blandt publikum samt repræsentanter fra regeringen og fra den danske folkekirke.

Foto: Birger Storm

Kendt skuespiller vært for festkoncert

Det er skuespiller Birgitte Hjort Sørensen, der især er kendt for DR-dramaserien "Borgen", der er vært ved festkoncerten.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden