1. jan. 2015
Af Malan Joensen

Nytårstaffel 2015: Det bliver der serveret

Prinsgemalen og dronning Margrethe ved nytårskuren 1. januar 2015.
Prinsgemalen og dronning Margrethe ved nytårskuren 1. januar 2015.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Torsdag aften samles omkring 70 gæster til den første af årets traditionsrige nytårskure.

1. januar fra klokken 18 kunne man på Amalienborg Slotsplads traditionen tro se gæsterne ankomme til dronning Margrethe og prins Henriks nytårskur og -taffel.

Indenfor i varmen ventede en delikat menu på gæsterne, der ifølge kongehusets hjemmeside i løbet af aftenen skal nyde disse retter:

Til forret serveres der en fiskecreme, og til hovedret er der indbagt oksemørbrad med glaserede skorzonerrødder og kartoffelkage samt sauce Bordelaise.

Med musik fra "Olsen Banden" og "Matador"

Derefter serveres der svampetærte, og til dessert er der en Paris Brest (vandbakkelseskrans med flødefyld, red.) med pomerans.

Dertil kan gæsterne nyde den traditionelle Rosenborgvin samt Chateau de Cayx 1998, La Royale Prestige, Cahors og Champagne Moët et Chandon, Cuvee Speciale M/H.

I løbet af aftenen vil Den Kongelige Livgardes Musikkorps spille A. O. Stein: Dronning Margrethe d. II’s Parademarch, C. Nielsen: Fantasi af operaen Maskerade, É. Waldteufel: Sirenetrylleri, G. Lumbye: Dronning Olga Polka, P. Beyer: Prins Henriks Honnørmarch, B. Fabricius-Bjerre: Matador, B. Fabricius-Bjerre: Olsenbanden og H.C. Lumbye: Champagne galop.

Se den store reportage fra den flotte festaften i BILLED-BLADET i næste uge.

Læs mere om: