Mandag, 13. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Optimistisk prins Joachim havde noget på hjerte: Dette er starten på et eventyr!

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Kaspar Wenstrup
Da prins Joachim for nylig var i Danmark i en vigtig anledning, havde han noget på hjerte.

Danmarks forsvar og sikkerhed var hovedtemaerne, da prins Joachim forleden åbnede Nationalt Forsvarsteknologisk Center, NFC, ved Aalborg Universitet.

NFC er et fælles initiativ med deltagelse af blandt andet landets otte universiteter. Formålet med centeret er at stille de danske universiteters og de fem Godkendte Teknologiske Serviceinstitutters viden og kompetencer til rådighed for at udvikle det danske forsvar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim i hovedrollen

På den store dag var prins Joachim i hovedrollen, og han havde noget på hjerte, da han holdt sin tale.

- På NFC samles en masse tråde – morgendagens teknologi ser dagens lys, og danske spidskompetencer kan samles om at finde komplicerede løsninger, uanset hvor i landet de har til huse. Rum-videnskab, kvanteteknologi, cyber, grønne brændstoffer, robot- og droneteknologi, satellitter, påvirkningskampagner, kunstig intelligens og sågar økonomien bag det hele, sagde prins Joachim og fortsatte i en optimistisk tone midt i en forsvarspolitisk svær tid.

- På europæisk plan er dette simpelthen unikt! Her får vi et singlepoint-of-entry for Forsvaret, industrien og forskningen. Hver især vil blive styrket til gavn for Danmarks resiliens, vore allierede i NATO og europæisk uafhængighed. Potentialet herfra kender intet loft, og der er al god grund til at tro på, at dette er starten til et erhvervseventyr af hidtil usete proportioner, lød det fra den veltalende prins, der efter turen til Aalborg vendte tilbage til Paris i Frankrig, hvor han er Forsvarsattaché med kontor på den danske ambassade.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden