10. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Orienteret om alvorlig situation: Mary møder særlig gæst på Amalienborg

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary tog torsdag imod en helt speciel gæst, der har orienteret hende om situationen for piger og kvinder i et af verdens brændpunkter.

Som protektor for FN's Befolkningsfond, UNFPA, modtog kronprinsesse Mary torsdag organisationens landechef i Afghanistan, Dr. Aleksandar Sasha Bodiroza, i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Mary hørte om kritisk situation

Ved mødet gav landechefen kronprinsessen en orientering om situationen for kvinder og piger i Afghanistan efter Talibans magtovertagelse af landet tilbage i august 2021.

Der er ifølge FN lige nu et enormt behov for at yde humanitær hjælp med henblik på at understøtte befolkningens adgang til blandt andet sundhedsfaciliteter.

UNFPA gør en ihærdig indsats for at forbedre forholdene i landet og har særlig fokus på sundhed samt kvinder og pigers rettigheder.

Kronprinsessen takkede

Kronprinsesse Mary takkede for orienteringen og udtrykte overfor Dr. Aleksandar Sasha Bodiroza sin dybeste respekt og beundring for UNFPA’s medarbejderes indsats i Afghanistan.

Det er vigtigt med fortsat fokus på kvinder og pigers rettigheder og muligheder i landet, hvis forholdene på længere sigt skal forbedres.

Fokus på flere områder

Kronprinsessen har været protektor for UNFPA siden 2010.

I løbet af de seneste tolv år har Mary som protektor for organisationen haft særlig fokus på kampen mod småbørnsdødelighed, mødredødelighed, omskæring af piger og kvinder, samt at både kvinder og mænd har ret til et sundt liv og til lige muligheder.

Disse overordnede temaer er blandt UNFPA’s nøgleindsatsområder, og som protektor følger Kronprinsessen løbende organisationens arbejde ved både at deltage i møder samt at besøge organisationens arbejde rundt omkring i hele verden.

Læs mere om: