9. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

På scenen i kostume: Margrethe næsten ikke til at genkende på skønne billeder

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Ole Bjørk
I en helt særlig anledning har kongehuset i dag lagt en fin serie billeder af dronning Margrethe op på den royale Instagramprofil og Facebook. Billedserien byder blandt andet på skønne billeder fra 1954.

Dronning Margrethe er protektor for en markering af de helt specielle i dansk kulturliv.

Teatre, scenekunstnere og kulturinstitutioner vil i løbet af 2022 deltage i en landsdækkende fejring af dansk teaters 300-års jubilæum.

Dronningen har i den anledning sagt ja tak til at være protektor for “Dansk Teater 300 år”, der i løbet af hele året vil bidrage med forestillinger og andre kulturbegivenheder overalt i Danmark.

Dronningen har siden barndommen været stærkt optaget af teatrets og ikke mindst ballettens verden.

Dronning Margrethe elsker teatrets verden

I anledning af, at dronning i dag er blevet præsenteret som protektor for 300-års jubilæet, bydes der på kongehusets Instagramprofil og Facebook på en lille fin billedserie af Majestæten i teatrets univers.

Et par af billederne er fra 1954 og viser en helt ung Margrethe i kostume på scenen i to forskellige forestillinger.

Margrethe er næsten ikke til at genkende i de fine kostumer.

Hvis du klikker et par gange nedenfor, kan du se prinsesse Margrethe på scenen i 1954.

Spillede rollerne som Gulnare og Juliane Marie

Som barn spillede Dronningen med i skolekomedier og opførte af og til små teaterforestillinger sammen med sine søstre og veninder i teatersalen på Fredensborg Slot.

Prinsesse Margrethe ses på billede nummer to i Oehlenschlägers Aladdin på Zahles Skole i 1954, hvor Prinsessen havde rollen som Gulnare.

Samme år spillede prinsesse Margrethe rollen som dronning Juliane Marie i en forestilling for Frederik 9. og dronning Ingrid i teatersalen på Fredensborg Slot, hvilket kan ses på billede tre.

Læs mere om: