Prins Henrik er hastet til Frankrig: Dødsfald i familien

Prins Henrik

Prins Henrik

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Prins Henriks svoger Claude Bardin er død. Prins Henrik er rejst til Frankrig for at støtte sin søster Francoise og for at deltage i bisættelsen.

Mandag, 3. april 2017 - af Trine Larsen og Ulrik Ulriksen

Prins Henriks søster Francoise Bardin har mistet sin, mand Claude.

Derfor er prins Henrik efter en hyggelig weekend sammen med familien - med prins Felix' konfirmation som vigtigste punkt - hastet til Frankrig for at støtte sin søster og hendes familie.

Går glip af fakkeltog i Fredensborg

Dermed går prins Henrik glip af en helt særlig og traditionsrig begivenhed på Fredensborg Slot tirsdag den 4. april, når dronningen flytter residens fra Amalienborg til slottet i Nordsjælland.

Residensforlæggelsen til Fredensborg markeres tirsdag aften med fakkeltog og taler i indre slotsgård, hvor dronningen og de lokale Fredensborg-borgere vil hilse på hinanden og tage hul på den lyse del af året sammen.

Prins Henrik støtter sin søster

Prins Henrik er i Frankrig for at støtte sin søster Francoise i den svære tid, og han vil være ved hendes og den øvrige families side under bisættelsen af Claude Bardin tirsdag.

Claude Bardin og prins Henriks søster Francoise drev i mange år bed and breakfast-stedet Domaine de LaBarthe nær Chateu de Cayx. Det store hus Domaine de LaBarthe ligger ikke langt fra regentparrets vinslot, og der er heller ikke mange kilometer til Le Cayrou, hvor Francoise voksede op med prins Henrik og deres andre søskende.

Dronning Margrethe berørt

Dronning Margrethe er helt sikkert ligesom prins Henrik berørt af dødsfaldet. Dronningen har kendt Claude og Francoise Bardin siden mødet med prins Henrik helt tilbage i 1966.

Prins Henriks søster og hendes nu afdøde mand var altid inviteret med til regentparrets sommerkoncerter på vinslottet og til alle familiesammenkomster.

Blandt andet var Francoise og Claude med til festforestillingen i Det Kongelige Teater i forbindelse med dronning Margrethes 70-års fødselsdag i 2010, hvor dette billede er fra:

Foto: All Over Press