Fredag, 1. januar 2016 — af af Trine Larsen

Prins Henrik nytårskurens midtpunkt

Prins Henrik og dronning Margrethe.
Prins Henrik og dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Nyheden om, at prins Henrik går på pension fik nytårstaflets gæster til at stå i kø for at rose prinsen og hans indsats for både Danmark og dronningen.

Prins Henrik har uden tvivl været midtpunktet ved årets første taffel og kur på Amalienborg.

VIDEO: Året i kongehuset 2015 - klik her og se alle de største øjeblikke

For alle adspurgte gæster med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen, nærmest skamroste prinsgemalen og hans indsats for Danmark gennem årene. Statsministeren sagde, at han ligefrem glædede sig til at komme ind til kuren og takke prinsgemalen, efter at dronningen på årets sidste dag meddelte i sin nytårstale, at prinsgemalen vil drosle ned og så at sige gå på pension fra flere af de normale officielle opgaver.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Henrik var et stort smil

Prinsgemalen selv var et stort smil ved ankomsten til Amalienborg sammen med dronningen, der så blændende ud i lyseblå silkekjole med ræve-cape over skuldrene.

Begge vendte sig på trappen til Christian VII's palæ og smilede til fotograferne, inden de vinkede til de mange fremmødte på slotspladsen, som ville have et glimt af de kongelige, som også talte prins Joachim og Prinsesse Marie, samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, der netop er vendt hjem efter en knap månedlang ferie i Australien med deres fire børn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden