1. jan. 2016
Af Trine Larsen

Prins Henrik til nytårstaffel fredag

Prins Henrik og dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Prins Henrik er ikke gået mere på pension end at han naturligvis er med fredag, når den store fornemme kur, nytårstaflet, finder sted på Amalienborg. Som hidtil står han ved dronningens side, og sådan bliver det også fremover.

Prinsgemalen er naturligvis på plads ved dronningens side, når landets fornemmeste kur, nytårskuren, finder sted på Amalienborg i aften. Hele regeringen og embedsfolk fra landets øverste instanser er inviteret til nytårskur hos regentparret.

Dronningens meddelelse om, at prinsgemalen fremover vil "drosle ned" og gå på pension betyder, at han fremover ikke deltager i helt så mange officielle ting som tidligere, og f.eks ikke vil være at finde ved den kommende kur for diplomatiet i Danmark som afholdes på Christianborg Slot, ligesom prinsgemalen heller ikke i fremtiden vil komme til Folketingets åbning.

VIDEO: Året i kongehuset 2015 - se alle de største øjeblikke

Prins Henrik vil stadig være en støtte for dronning Margrethe

Men ved alle mulige andre officielle begivenheder, der finder sted hvor regentparret har residens, f.eks på Amalienborg, vil prinsgemalen stå ved sin hustrus side. Det betyder, at han i fremtiden ikke bliver så synlig og i mange tilfælde får mere tid til at pleje de interesser, der ligger hans hjerte nært som f.eks kunst, kultur og musik.

Prinsgemalen er fyldt 81 år, så hans beslutning om at drosle ned på en række officielle arrangementer er ganske vist overraskende, men ikke helt uventet.

- Det er hans beslutning, jeg forstår den og jeg respekterer den, sagde dronningen og takkede i sin nytårstale prinsgemalen for al hans støtte, hjælp og inspiration gennem årene.

- Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg stadig har min mand at støtte mig til, selvom det bliver mindre synligt, sagde dronningen, der dog kan glæde sig over at gå ind i det nye år med prinsgemalen ved sin side, når de kommer til den store nytårskur.

SE BILLEDERNE: Kærlige øjeblikke mellem prins Henrik og dronning Margrethe

Kærlige øjeblikke mellem dronning Margrethe og prins Henrik

Læs mere om: