30. maj. 2016
Af Trine Larsen

Prins Henrik uddelte priser fra sin fond

Fondssekretær Charles Henri-Keller, direktør Nils Foss, Molly Blixt Egelind, prins Henrik, Thomas Salil Knudsen, Lise Svanholm og hofmarskal Michael Ehrenreich.
Fondssekretær Charles Henri-Keller, direktør Nils Foss, Molly Blixt Egelind, prins Henrik, Thomas Salil Knudsen, Lise Svanholm og hofmarskal Michael Ehrenreich.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Skuespilleren Molly Blixt Egelind og iværksætteren Thomas Salil Knudsen fik priser på Fredensborg Slot.

Prins Henrik uddeler normalt priser fra hans kongelige højhed Prins Henriks fond på sin fødselsdag 11. juni, men i år blev datoen rykket, så to ud af tre heldige prismodtagerne kunne være tilstede.

Derfor blev priserne fra prins Henriks Fond uddelt mandag, hvor to meget beærede og glade modtagere var på Fredensborg Slot for at modtage det synlige bevis på æren og tillige hver 10.000 kroner.

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

De glade modtagere var skuespiller Molly Blixt Egelind, der modtog prisen som anerkendelse for sit virke og sin store talent, og iværsætter Thomas Salil Knudsen, der fik prisen for sit arbejde i foreningen "Børn og Unge i Nød", som han har været med til at starte for 10 år siden.

Fejret med champagne og kransekage

Prismodtagerne mødte prins Henrik i Harsdorffssalen på slottet, hvor også fondsbestyrelsen, der består af hofmarskal Michael Ehrenreich, Lise Svanholm og direktør Nils Foss var til stede.

Prins Henrik modtog hjerteligt de to spændte og lidt nervøse modtagere og indledte med at fortælle, at den tredje prismodtager, den fransk-amerikanske komponist Barton Billock, desværre var forhindret, fordi han skal lave koncert i Sydfrankrig.

LÆS OGSÅ: Prins Henrik vandt præmie til sin egen bridgeturnering

Den hjertelige stemning fik hurtigt de to prismodtagere til at slappe af, så de kunne nyde det specielle øjeblik, da prins Henrik i to meget personlige taler begrundede valget af dem, inden han bød på champagne og kransekage og hyggede sig med Molly Blixt Egelind og Thomas Salil Knudsen, der ikke kunne være mere stolte over at få den kongelige anderkendelse.

Læs mere om: