Prins Henriks kunst: Kæmpe salg på første auktionsdag

Prins Henrik

Prins Henrik

Foto: Laerke Posselt / Bruun Rasmussen Auktioner
Over 30 graders varme kunne ikke stoppe buddene hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner på den første auktionsdag i går over prins Henriks store samling. Læs hvor meget der blev omsat for og hvor meget over vurderingerne prinsens kunst blev solgt for.

3.506.400 kroner var omsætningen efter seks steghede timer i Bruun Rasmussen Kunstauktioner på første dagen af auktionen over prins Henriks store samling af afrikansk og asiatisk kunst.

I alt var de 297 numre - hvoraf nogle numre indeholdt flere figurer - vurderet til 1.010.000 kroner, men interessen var så stor, og buddene blev ved med at gå i vejret, så det endte efter seks timer bud kl. 21 med at der i alt var købt kunst for lidt over 3,5 million kroner. '

Altså en gennemsnitlig pris, der var 347% højere end vurderingerne.

Dyrest blev en maske af patineret træ i Ife-stil, der var monteret på en messing stage, som gik for 60.000 kroner - skønt den var vurderet til mellem 6.000 og 8.000 kroner.

Gik over vurdering

Bruun Rasmussen Kunstauktioners eksperter havde dog vurderet alle genstandene forholdsvis lavt, da boet efter prins Henrik ikke ønsker at få nogle af tingene retur. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Generelt var det især maskerne der stak af i pris, men også taburetter og små fetischfigurer trak priserne godt op. 

Onsdag forsætter auktionen kl. 15, og her bliver der foruden afrikansk kunst også bortauktioneret en del af prinsens jadesamling, ligesom der i morgen torsdag kl. 15 kommer mange jade-figurer under hammeren.

I alt sælges cirka 900 numre på auktionen i de tre dage - svarende til cirka 3.000 effekter, da nogle af numrene indeholder flere genstande.

Det var planlagt, at de sidste cirka 3.000 af prinsens enorme afrikanske og asiatiske kunstgenstande skulle sælges på online-auktioner løbende i løbet af resten af året, men det kan godt bliver ændret til en fysisk auktion i Bredgade på baggrund af gårdsdagens succes-auktion.

Men endnu er de sidste 3.000 genstande ikke renset eller katalogiseret, så det varer et stykke tid endnu, før de kommer på auktion - om det så bliver online eller fysik auktion.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden