25. jul. 2019
Af Trine Larsen

Sød detalje på Fredensborg: Se prins Henriks sjove påfund

Prins Henrik og dronning Margrethe, 2013.
Prins Henrik og dronning Margrethe, 2013.
Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet
Det er ikke kun dronning Margrethe, der har talent for at sætte farver og tekstiler sammen - prins Henrik havde også sans for genbrug og sjove påfund. Se her, hvor prinsens slips endte, når de ikke længere blev brugt.

Et kig ind i de kongelige gemakker på Fredensborg Slot afslører søde, sjove ting om både dronningen og prinsen. I en ny bog om Fredensborg Slot afsløres det bl.a., at dronning Margrethe ikke er den eneste, som er god til at få ideer og sætte farver og tekstiler sammen. Også prins Henrik havde god sans for sjove detaljer og påfund. Således kan man ved et kig ind i det værelse, som var prinsens arbejdsværelse, se sjove puder i hans orangefarvede sofa.

En pude lavet af gamle slips

På hver side af sofaen ses et par runde "pølle-puder" med stribede stoffer og ser man rigtigt efter, opdager man, det er slips!

https://imgix.billedbladet.dk/frd.jpg
Pøllen lavet af gamle slips - og puden med de søde håndaftryk af prins Vincent og prinsesse Josephine
Foto: Henrik Wickmann fra bogen Fredensborg Slot

Det var prinsens egen idé, at de slips, han ikke længere brugte, og som bare hang og fyldte op, kunne bruges til noget andet. Og prinsen fik derfor ideen til, at de kunne syes sammen og bruges som puder. Prinsen lagde derfor sine aflagte slips op på række, som han syntes, de passede i farve og kombination, og fik dem derefter syet sammen til store runde pølle-puder.

Med prinsens monogram

For enden af puderne blev de forsynet med prinsens monogram, så ingen var i tvivl om, hvem de tilhørte.

For folk med fingersnilde er denne idé hermed givet videre, for der er sikkert mange husstande, der ligger inde med slips, som ikke længere bliver brugt, men som fremover kan gøre det ud for en farverig pude a la prins Henrik, måske i sommerhuset.

På billedet her fra bogen Fredensborg Slot ses prinsens hjemmelavede slipsepuder - her på hver side af en pude med håndaftryk, som prins Vincent og prinsesse Josephine har lavet til deres grandpapa.

https://imgix.billedbladet.dk/frd1.jpg
Et blik ud over prins Henriks arbejdsværelse.
Foto: Henrik Wickmann fra bogen Fredensborg Slot

Læs mere om: