Tirsdag, 2. juli 2019 — af Trine Larsen

Prins Henriks kunstsamling er nu på auktion

Foto Martin Høien
Næsten 900 forskellige figurer og masker, samt asiatisk jadekunst som prins Henrik har samlet gennem hele sit liv, er kommet på auktion - og du kan byde nu.

Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler, og prinsens enorme samling af blandt andet orientalsk jade og afrikanske masker og skulpturer, er nu kommet på auktion.

Fra i dag kan man på Bruun Rasmussens hjemmeside, se de godt 900 forskellige emner og allerede nu byde, hvis man falder for noget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den endelige auktion til august

De bud, som interesserede lægger online, vil danne grundlag for mindsteprisen, når den "rigtige" auktion finder sted, tre dage i august.

Første auktion 27. august er 299 emner med afrikanske masker og skulpturer, ligesom auktionshuset også svinger hammeren over prinsens samling af 165 afrikanske masker og skulpturer 28. august , inden 125 emner af prinsens orientalske jade samling kommer på auktion senere samme dag.

Prins Henrik åbnede i 2017 en udstilling med sin private samling af Jadekunst i Koldinghus,
Foto: Krestine Havemann

29. august kommer hele 294 forskellige ting fra jade-samlingen under hammeren.

I auktionshuset, som er ejet af Jesper Bruun Rasmussen, der i årevis var nær ven med prins Henrik, har man fået de godt 900 eksemplarer til salg ud af en samling, der består af mere end 6.000 genstanden.

Dronning Margrethe beholder genstande

Dronningen og prinsens to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim har valgt genstande fra samlingerne, som familien ønsker at beholder.

Desuden er en del af samlingerne valgt fra, fordi kongehuset har besluttet at bevare en repræsentativ samling af jader og afrikanske værker på Château de Cayx i Frankrig.

Overskuddet går til godgørende formål

Men nu kan alle der har lyst, byde på de dele af den enorme samling, som byder på alt fra amuletter, skåle og fabeldyr til masker og figurer og for nogle emner af den kongelige samlings emner, er startbuddet omkring 2.000 kr.

Overskuddet fra auktionen er øremærket bestemte formål, idet Kronprinsparrets Fond, samt Nikolai og Felix Fonden, vil modtage en del af overskuddet.

Og med 900 emner til salg vil der uden tvivl blive tale om et anseeligt beløb.

Samlingen kan ses her

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden