21. feb. 2018
Af af Ulrik Ulriksen

Prins Henriks sidste kærlige hilsen til Margrethe

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/blomster.jpg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Gulvet i Christiansborg slotskirke var prydet af de smukkeste blomster til prins Henriks bisættelse. Det var prinsens eget ønske at overraske dronningen en sidste gang med blomster-havet ved hans båre.

Prins Henrik sørgede til det sidste for at overraske sine nærmeste på allersmukkeste vis. Da han tirsdag formiddag blev bisat fra Christiansborg Slotskirke, var gulvet ved hans båre dækket af blomster i de mest vidunderlige farver. Dronning Margrethe og de andre deltagende i højtideligheden blev mødt af dette blomsterhav på begge sider af gulvet.

Prins Henrik ville overraske dronningen

Blomsterne var arrangeret på en helt særlig måde. Intet var overladt til tilfældighederne. På Facebook fortæller kongehusets kommunikationsafdeling om prins Henriks ønske. "Det var Prins Henriks ønske, at overraske Dronningen en sidste gang. Derfor var kranse og blomster arrangeret som en blomstrende have", lyder det.

Den blomstrende have

Prins Henrik holdt en mindeværdig tale for dronning Margrethe, da de to blev gift den 10. juni 1967. Temaet i talen var den store kærligheden og symbolet på den – blomster. "Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. Men pigen var dog havens allersomdejligste pynt", sagde en forelsket prins til daværende kronprinsesse Margrethe.

HISTORISK UDGAVE AF BILLED-BLADET

Torsdag i denne uge sender BILLED-BLADET en historisk udgave på gaden. Med alle de gribende og smukke øjeblikke fra afskeden med prins Henrik - PLUS et 48-sider stort mindetillæg med prinsens liv i billeder.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb08-forsider.jpg

Læs mere om: