27. dec. 2017
Af Dorte Quist

Prins Joachim - en kærlig familiefar

Prins Joachim med børnene prinsesse Athena og prins Henrik
Prins Joachim med børnene prinsesse Athena og prins Henrik
Foto: Birger Storm/AOP
TV 2-dokumentaren "Den anden prins - Joachim" viser, hvordan prinsen er en særdeles aktiv, opdragende og meget kærlig far for sine fire børn.

Gennem et halvt år fulgte TV 2 prins Joachiam i hans hverdag i huset i Klampenborg, på arbejdet i Danmark og på officiel rejse i udlandet, men hele tiden fornemmede man i TV-dokumentaren, at hans fire børn er helt tæt på ham i hverdagen.

Enten henter han de to små fra børnehave og skole, eller også er det på køretur med den ældste, prins Nikolai, lige efter han har fået sit nye kørekort, eller også er det på tøjindkøb med prins Felix lige før konfirmationen - og hvis ikke noget af det er muligt, så bliver der skypet med børnene fra Katmandu i Nepal.

28 DEJLIGE BILLEDER: Prins Joachims kærlige børneflok

Ingen "halve børn"!

Mange gange i programmet var vi vidner til, at prinsen på den allermest moderne far-måde tager de to små børn, prins Henrik og prinsesse Athena, med på "arbejde", når han skal åbne eller besøge nogle af sine protektioner. De fleste ville have fået sved på panden, hvis de havde to små børn rendende rundt, mens der blev prøvet og tilpasset konfirmationstøj i herrekonfektionsbutikken, men ikke prins Joachim. Han afslørede sig som en særdeles pædagogisk, stringent og kærlig far i det fantastiske program.

Mest rørende var nok prinsens udsagn om, at siden han fik to børn med sin nye hustru, prinsesse Marie, så havde prins Henrik og prinsesse Athena altid fået at vide, at de to ældste var deres brødre. Hverken mere eller mindre.

- Vi snakker ikke halve børn, kun hele!, understregede han på det kraftigste.

https://imgix.billedbladet.dk/20170828_mho8702_copy.jpg
Prins Joachim sammen med prinsesse Marie, grevinde Alexandra samt børnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena.
Foto: Martin Høien/AOP

Læs mere om: