Prins Joachim er blevet dus med danskerne

Prins Joachim

Prins Joachim

Foto: Anna Von Lowzow
I udsendelsen "Prins Joachim fortæller" debuterer prinsen som tv-vært. Her viser prins Joachim nye sider af sig selv, hvor han ikke alene er blevet dus med danskerne, men også viser sig som en enestående historiefortæller.

I "Prins Joachim fortæller, der blev sendt onsdag den 23. oktober 20.45 på DRK, er prinsen dus med danskerne. Både de og han siger du.

Et bevidst valg

Forklaringen er, at prinsen Joachim som tv-vært ikke ønsker at lade sin kongelige titel og person stå i vejen for udsendelsernes indhold.

Og fordi prinsen under optagelserne møder danskere rundt i hele landet på deres betingelser, har han valgt at droppe den titulering, der normalt bruges i respekt ved samtale med et kongeligt familiemedlem.

- Det er prins Joachims eget valg. Det handler jo ikke om kongehuset eller ham som prins. Det er mennesket Joachim, der har en fortælling til os alle sammen, og dét har han ønsket skulle være fokus, fortæller producent på udsendelserne Anna von Lowzow, der har tilrettelagt sammen med prins Joachim.

En ærlig prins

Og meget tyder på, at det har været en rigtig beslutning, for prins Joachim synes at komme helt tæt på danskerne og historien, når han i første udsendelse taler med både arkæologer i marken, en nonne i et kloster i Holte og en flok unge mennesker, der går til konfirmationsforberedelse. 

Første udsendelse om tro, der bl.a. handler om, hvordan vi i Danmark blev kristne, fortæller prins Joachim også ærligt om sin egen tro på Gud.

- Jeg tror på Gud...men jeg måler det ikke i antal af kirkebesøg, sagde prinsen og læner sig dermed op af mange danskere.

Der er yderligere fem udsendelser om henholdsvis lovgivning, symboler, skolegang, grænser og demokrati.

Læs mere om prins Joachims rolle som tv-vært i BILLED-BLADET, som udkommer torsdag den 24. oktober

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden