10. mar. 2021
Af Trine Larsen

Prins Joachim overrasker

Prins Joachim, arkivfoto. 
Prins Joachim, arkivfoto.
Foto: Hanne Juul
Prins Joachim overrasker alt og alle i programmet "Prins Joachim fortæller" på DR1 kl.20. Prinsen er nemlig både en god historiefortæller, og så er han dus med de mennesker, han møder.

I genudsendelsen af programserien "Prins Joachim fortæller", der på fredag får repremiere på DR1 kl.20, fungerer prinsen ikke alene som tv-vært. Her viser prins Joachim også helt nye sider af sig selv.

Prinsen er nemlig en enestående historiefortæller, men han viser sig også som ét menneske, der har blik for situationen og den rolle, han udfylder som tv-vært. Og her er prinsen mere tv-vært end prins.

På den måde overraskede han rigtig mange danskere, da programserien blev vist for første gang i oktober 2019.

Han er nemlig dus med danskerne. Både de og han siger "du".

Da udsendelserne første gang blev vist, var forklaringen, at prins Joachim som tv-vært ikke ønskede at lade sin kongelige titel og person stå i vejen for udsendelsernes indhold.

Og fordi prinsen under optagelserne møder danskere rundt i hele landet på deres betingelser, valgte prinsen at droppe den titulering, der normalt bruges i respekt ved samtale med et kongeligt familiemedlem.

Anna von Lowzow
Foto: Steen Brogaard

- Det er prins Joachims eget valg. Det handler jo ikke om kongehuset eller ham som prins. Det er mennesket Joachim, der har en fortælling til os alle sammen, og dét har han ønsket skulle være fokus, fortæller producent på udsendelserne Anna von Lowzow, der har tilrettelagt sammen med prins Joachim.

Og meget tyder på, at det har været en rigtig beslutning, for prins Joachim synes at komme helt tæt på danskerne og historien, når han i første udsendelse leder efter guld og taler med både arkæologer i marken på Bornholm, en nonne i et kloster i Holte og en flok unge mennesker, der går til konfirmationsforberedelse.

Udsendelsen på fredag om tro, der bl.a. handler om, hvordan vi i Danmark blev kristne, fortæller prins Joachim også ærligt om sin egen tro på Gud.

- Jeg tror på Gud...men jeg måler det ikke i antal af kirkebesøg, siger prinsen og læner sig dermed op af mange danskere.

Der er yderligere fem udsendelser om henholdsvis lovgivning, symboler, skolegang, grænser og demokrati.

Se eller gense første udsendelse "Prinsen fortæller" fredag på DR kl.20.

Læs mere om: